Siyaset Haber Girişi : 26 Aralık 2011 20:19

Erzurum CHP`de şok operasyon

Erzurum CHP`de şok operasyon
CHP il yönetimi Erzurum`daki en önemli üç ilçe başkanı ile yönetim kurullarını ani bir kararla görevden aldı.

Erzurum Ajans-CHP Erzurum İl Yönetimi, kentteki en nemli üç ilçe başkanı ile yönetim kurullarını ani bir kararla görevden alndı.

Göreve kısa bir süre önce Genel Merkez tarafından atanan, kim olduğu ve bugüne kadar CHP için Erzurum`da ne yaptığı bilinmeyen, hatta etnik kimliği dolayısıyla il teşkilatında ve kent kamuoyunda tartışılan CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, kongre sürecine giren partisinde ilk olarak en önemli ve en başarılı üç teşkilatını; Çat, Aşkale ve Şenkaya İlçe Başkanları ile Yönetim Kurulu üyelerini görevden aldı.


 

Cananoğlu`nun görevden alınan ilçelere yeni başkanlar atayacağı belirtildi. Görevden alındığını bugün telefonda öğrendiğini ifade eden Çat İlçe Başkanı Haydar Bulut, bu karar karşısısnda "Şaşırdım" dedi. www.gercekgundem.com`a konuşan Bulut, şunları söyledi:

"Haziran seçimlerinde 1300 olan oyumuzu 1850`ye çıkardık. Genel merkezden bize sadece 500 TL geldi. (Beşyüz TL) Buna rağmen, ilçeyi ayakta tuttuk. Oylarımızı 500 artırdık. Erzurum`da siyaset yapmak zordur. Mali yükü ağırdır. Biz yılmadık. Ama bugün de görevden alındık. Şaşırdık bu karara. Yeni İl Başkanı Cananoğlu hata yapıyor. Kendisine seçimde oy vermeyecek kişilerle çalışmayacağını söylüyor. Diğer ilçeler de görevden alınacakmış. Üzücü bir durumla karşı karşıyayız."


 

CHP`liler, Erzurum`da yapılması ve acil olarak önlem alınması gereken bir çok konu varken, en başarılı üç ilçe teşkilatının görevden alınmasına tepki gösterdi.

www.erzurumajans.com `a  açıklama yapan bir grup partili, ``Birileri, Erzurum`da CHP`nin var olmasından rahatsız. Erzurum`da CHP`nin  güçlenmesine ve kentin siyasi geleceğinde bu ülkenin en güçlü partisisnin söz sahibi olmasına tahammül edemiyor. Henüz göreve geleli bir hafta olan ve genel merkez tarafından atanan il başkanı (-kim olduğunu 40 yıllık partililer dahi bilmiyor..) en başarılı üç ilçe örgütütnü alarak adeta partinin Erzurum`daki kalelerini yıkıyor. Bu nasıl bir siyasi sitrateji, nasıl bir yönetim anlayışı anlamak mümkün değil. Sahi, kim bu il başkanı, Erzurum`a kim tarafından neden atandı, görevi, etnik kimliği ne, Atatürk`e kuçak açan bu kentte, Atatürk`ün partisinde ne yapmak istiyor?`` diye tepkilerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.