Erzurum Haber Girişi : 09 Nisan 2020 21:50

Erzurum'da 6 mahalle karantinaya alındı

Erzurum'da 6 mahalle karantinaya alındı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Korona Virüs önlemleri kapsamında 6 ilçedeki bazı mahallelerin karantina altına alındığını açıkladı. İşte o karantina noktaları...
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından gazetecilere konuşan Vali Okay Memiş, bir vakanın görüldüğü Aşkale ilçesine bağlı Gölören Mahallesi, 3 vakanın görüldüğü Karayazı İlçesine bağlı Bayraktar Mahallesi, 1 vakanın görüldüğü Horasan İlçesine bağlı Eğertaşlar Mahallesi, 2 vakanın görüldüğü Pasinler ilçesine bağlı Kasımpaşa Mahallesi, 2 vakanın görüldüğü Tekman ilçesine bağlı Mescitli Mahallesi ve 1 vakanın görüldüğü Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi'nin geçici süreliğine karantinaya alındığını duyurdu. 

VATANDAŞA EZİYET DEĞİL!

Vaka görülen mahallelere giriş ve çıkışların kapatıldığını kaydeden Vali Memiş, ”Bir takım karantina tedbirleri olacak. Karayazı, Aşkale, Horasan, Pasinler, Çat ve Tekman’da vakalara göre karantina tedbirleri uygulayacağız. Bazı apartmanların olduğu bölgelerde de mahalle mahalle ki bunu halk sağlığı uzmanları önerisiyle uygulayacağız. Alınan bu tedbirler vatandaşımıza eziyet için değli tam tersi vatandaşlarımızın sağlığın korumak içindir. Lütfen bu kararlara riayet edelim. Karantina bölgesindeki tüm vatandaşlarımız ile irtibat halindeyiz. İhbarlar geldiğinde hemen müdahale ediyoruz. Uyarılarımıza vatandaşlarımızın uyduğunu görüyoruz çünkü kendileri de korkuyor. Bu vatandaşlarımızın pozitif vakalarla yan yana geldiğini düşünüyoruz. Herkes pozitif vaka değil sonuçta. Muhtemel çıkabilir diye düşünüyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.