Erzurum Haber Girişi : 09 Nisan 2020 21:45

Erzurum'da 69 hasta taburcu... Risk hala çok büyük

Erzurum'da 69 hasta taburcu... Risk hala çok büyük
Erzurum İl Pandemi Kurulu üçüncü kez toplandı. Vali Okay Memiş, “İnsanlarımız sıkılıyor olabilirler ama beterin beteri var. Evde sıkılmak mı iyi yoksa yoğun bakımda gözünü tavana dikip akıbeti beklemek mi?” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş başkanlığında Vali Münir Akkaya Toplantı salonunda gerçekleşen İl Pandemi Kurulu toplantısı 3,5 saat sürdü. Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Okay Memiş, “İnsanlarımız sabırlı olsun lütfen. Sıkılıyor olabilirler ama beterin beteri var. Evde sıkılmak mı iyi yoksa yoğun bakımda gözünü tavana dikip akıbeti beklemek mi daha iyi? Bu riski vatandaşımızın görmesi lazım” dedi. 

DURUMUMUZ İYİ AMA…!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın illerle ilgili yaptığı vaka açıklamalarından sonra Erzurum özelinde durumun iyi olduğunu vurgulayan Vali Okay Memiş, “Sizlere net rakam veremeyeceğim ama Sayın Bakanın açıkladığı rakamların çok daha altındayız. Nerdeyse yarısındayız. Bu çok sevindirici bir durum ve alınan tedbirlerin işe yaradığı gösteren önemli bir veri. Bununla birlikte katiyen rehavete kapılmamız gerekiyor. Risk hala çok büyük ve hala tamamıyla riski minimize etmiş sayılmayız. Erzurum özelinde durumun iyi olması yeterli mi elbetteki değli. 81 ilde risk devam ediyor. Kendi ilimizde yayılma tahmin ettiğimiz kadar şimdilik yüksek değil. Her gün pozitif vakalar çıkıyor amam her gün taburcu ettiğimizi hasta sayıları da çok fazla. Türkiye’de ilk taburcu vakaları yapılan illerden biri de Erzurum ve öyle ki memnuniyetle paylaşabilirim 69 hasta taburcu ettik. 2 vatandaşımız da hayatını kaybetti. Biri 79 yaşındaydı. Pozitif vaka haricinde kalp, böbrek yetmezliği olan hemşerimizdi. 67 yaşında bir hastamız onunda yine Korona pozitif haricinde kalp ve diğer rahatsızlıkları vardı. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

HALA LAKAYT DAVRANANLAR VAR!

Evde kal ve sosyal izolasyon çağrısına katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Vali Memiş, şunları söyledi. “Dadaşlara teşekkür ediyorum. Bu çağrıya uyan çok hemşerimiz var. Bununla birlikte hala lakayt davranan vatandaşlarımız olduğunu da gözlemliyoruz. Kendim bizzat bütün şehri dolaşıyorum il merkezini her gün iki defa nerede sorun varsa gözlemliyorum. Çok daha dikkatli olmalı kurallara harfiyen uymalıyız.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.