Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Şubat 2018 15:30

Erzurum’da ''Analar ve Balalar'' isimli şiir ve müzik dinletisi

Erzurum’da ''Analar ve Balalar'' isimli şiir ve müzik dinletisi
Okul müdürleri, öğretmen ve yeni mezun olan ve halen okuyan üniversite öğrencilerden oluşan bir grup şiir sever şehit ailelerine moral ve şehitlere vefa borçlarını ödemek için 'Analar ve Balalar' isimli şiir ve müzik dinletisi hazırlıyorlar.
Erzurumajans-Okul müdürleri, öğretmen ve yeni mezun olan ve halen okuyan üniversite öğrencilerden oluşan bir grup şiir sever şehit ailelerine moral ve şehitlere vefa borçlarını ödemek için ‘’Analar ve Balalar’’ isimli şiir ve müzik dinletisi hazırlıyorlar. 17 Şubat 2018 cumartesi günü saat 19.30’da Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde sahnelenecek dinletinin hazırlıkları hummalı bir şekilde sürüyor.

Aralarında 2 Okul Müdürü, 8 öğretmen ve 11 üniversite mezunu ve halen okumakta olan öğrencilerden oluşan topluluk ülkemizin geçtiği bu zor dönemde gereken hassasiyetliği göstererek boş vakitlerini anlamlı bir şekilde değerlendirmek adına dinletide görev aldılar. Dinletide 8 şiir ve birbirinden güzel 10 adet türkü var. Şehit anaların ve şehit olan balaların duyguları şiir ve türkülerle anlatılmaya çalışılacak. Dinleti, 17 Şubat 2018 cumartesi günü saat 19.30’da Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde ve Ardahan Üniversitesinin özel davetlisi olarak 24 Şubat 2018 tarihinde ise Ardahan Üniversitesinde sahnelenecek.

Dinletinin Genel Sanat Yönetmeni Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit, “ Geçen yıl ERVAK adına ‘Zirveden Arş-ı Âlâ’ya isimli 6 şehidimizin hayatını anlatan bir program hazırladık. 22 Mart 2017 tarihinde sahnelenen program çok beğenildi. Gelen talep üzerine bu yılda Harp Malülü Gaziler-Şehit ve Dul ve Yetimleri Derneği adına ‘’Analar ve Balalar’’ isimli şiir ve müzik dinletisi hazırladık. Dinletide 2 Okul Müdürü, 8 öğretmen ve 11 üniversite mezunu ve halen okumakta olan öğrenciler görev almaktadır. Amacımız Afrin’de vuku bulan Zeytin Dalı Harekatında görev alan ve terörü ortadan kaldırmak adına, canını bile gözünü kırpmadan bu vatan için feda eden kahraman şehitlerimizi anmak, onların hayatta kalan ailelerinin duygularını anlatmak istedik. Birbirinde güzel ve anlamlı şiir ve türkülere yer verdik. Dinletimize bütün halkımızı bekliyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.