Sağlık Haber Girişi : 19 Ağustos 2021 13:33

Erzurum'da artış devam ediyor!

Erzurum'da artış devam ediyor!
Erzurum'da Covid-19 vaka sayısı yükselişini sürdürüyor.

ERZURUM AJANS - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından il bazında 7-13 Ağustos'ta her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı paylaştı.

 

 

Son bir haftada vaka sayısının en çok artış Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan'da oldu. Bakan Koca, "Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart" ifadelerini kullandı.

 

 


En çok Batman'da, en az Aydın'da

 

 

Haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası Batman, Diyarbakır, Rize, Bingöl ve Siirt'te görüldü. En az Covid-19 vakası görülen iller Aydın, Muğla, Antalya, İzmir ve Kırklareli olarak kayıtlara geçti.

 


Erzurum'da yükseliş devam ediyor 

 


Erzurum'da yaklaşık bir aydır süren artış bu haftada devam etti. Kentte her yüz bin kişide görülen vaka sayısı haftalık bazda 5,49 oranında artış gösterdi. Kentte bu haftaki vaka oranı yüz binde  206,92'ye yükseldi.

 

 

Aşılamada rengi 'sarı'ya döndü 

 

 

Erzurum'da 18 yaş üstü nüfusun en az bir doz aşı olma oranı yüzde 65'in üstüne çıktı. Erzurum, Covid-19 risk haritasında rengi turuncudan sarıya döndü. 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.