Spor Düzenleme Tarihi : 23 Eylül 2020 14:57 Haber Girişi : 23 Eylül 2020 15:17

Erzurum'da Avrupa Spor Haftası etkinliği

Erzurum'da Avrupa Spor Haftası etkinliği
Erzurum'da ''Avrupa Spor Haftası'' nedeniyle Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü?nce bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu yıl altıncısı düzenlenen programa, sporcuların gösterilerine eşlik eden Vali Okay Memiş damgasını vurdu.
Erzurum'da Avrupa Spor Haftası etkinliği

Erzurumajans-Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Okay Memiş’in yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve sporcular ile antrenörler katıldı. 81 ilde “ Ulusal Hareketlilik İçin Spor ve Sağlık Günleri” sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Erzurum’da Futbol, Basketbol, Masa Tenisi, Eskrim, Flor Curling, Tekvando, Jimnastik ve Kort Tenisi alanında sporcular tarafından gösteriler yapıldı.

 

 

Alandaki sporcuların yaptığı gösterilere eşlik eden Vali Memiş, Masa Tenisi, Kort Tenisi ve Futbol branşlarındaki meziyetlerini sergiledi. Vali Memiş’in başarılı hareketleri sporcular ve katılımcılardan büyük alkış aldı.

 

 

Açılış konuşmaları ile devam eden programda İl Müdürü Taşkesenligil, “Salgın döneminde unutulmaya yüz tutmuş spor etkinliklerini belleklerimizde yeniden canlandırmak amacıyla biz de bugün Türkiye genelinde yapılan bu etkinliğe Erzurum’dan katkı veriyoruz.” dedi.

 

 

Pandemi sürecinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, “Spor Her Yerde, Spor Sokağı, Balkonlar Sizin Sokak Bizim” sloganlarıyla birçok etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Taşkesenligil, “Bugünde yine pandemi sürecinde sizlere 8 branşta Avrupa Spor Etkinliği’ne katkı sunmak üzere HİS federasyonuyla yapmış olduğumuz bu etkinlikleri kamuoyuna duyurmak amacıyla bunları gerçekleştirdik.” diye konuştu.

 

 

“Avantajımızı iyi sporcu yetiştirmek için kullanmalıyız”

 

İl Müdürü Taşkesenligil ile sporcu ve antrenörleri yapılan etkinlikten dolayı tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Memiş ise Erzurum’un sporcu kenti olduğunu söyledi.

 

 

Kış sporlarında Türkiye’nin ilk sıralarında yer aldıklarına işaret eden Memiş, “Kayak başta olmak üzere kayakla atlama ve diğer sporlarda çok iyiyiz. Hem bakanlığımızın hem de Büyükşehir Belediyemizin tesisleri fevkalade. Yüksek irtifa kamplarımız var. Hem futbol alanında hem de diğer birçok alanda önemli tesislere ev sahipliği yapmaktayız. Avrupa’nın 2000 - 2100 metre rakımında tek olimpik yüzme havuzu bizde... Onun için Alman Yüzme Milli Takımı başta olmak üzere İtalyanlar, Slovaklar, İsviçreliler ve diğer birçok Avrupa ülkesi Erzurum’a geliyor. Böyle bir avantajımız var. Bu avantajımızı her alanda çok iyi sporcu yetiştirmek için kullanmalıyız.” İfadelerini kullandı.

 

Program sonunda İl Müdürü Taşkesenligil tarafından Vali Memiş’e forma hediye edildi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.