Spor Haber Girişi : 06 Şubat 2018 16:45

Erzurum'da buz üstünde hüzünlü açılış

Erzurum'da buz üstünde hüzünlü açılış
Türkiye Curling 1. Ligi Müsabakaları resmi açılışı Erzurum’da hüzün dolu anlara sahne oldu... Davetliler, sporcular ve seyirciler açılışta Mehmetçiğe selam durdu.
Erzurumajans-Türkiye Curling 1. Ligi Müsabakaları Erzurum’da hüzünle başladı. Curling Ligi'nin açılış saatlerinde Erzurum'da, Afrin'den gelen şehit  Piyade Teğmen Ahmet Aktepe unutulmadı.



10 erkek, 10 bayan takımın mücadele ettiği ve 100 sporcunun yarıştığı Curling Müsabakaları Erzurum Curling Arena’da hüzünle başladı. Afrin, ‘Zeytin Dalı! Harekatı’nda şehit düşen Mehmetçiklere selam durarak buza çıkan sporcular büyük alkış aldı.



Curling Salonu’nda gerçekleşen açılışta, ellerinde Türk Bayrakları ile buza çıkan sporcular ve davetliler, şehitleri anarak, Türk Ordusu’na destek verirken, Federasyon yönetimi ve Curling sporcuları Afrin ve Bölgesi’nde  devam eden ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan  Mehmetçiklere selamı gönderdi.

Açılış konuşması için elindeki Türk Bayrağı ile kürsüye gelen Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, asker selamı veririken, sporcular da aynı şekilde  başkana eşlik etti.



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, şube ve ilçe müdürleri de hazır bulunduğu açılışta duygu dolu anlar yaşandı.



Davetliler ve protokol, curling oynarken, bedensel engelli curlingçilere de yakın bir ilgi gösterdiler.

Erzurum’da 8 Şubat tarihine kadar devam edecek olan Türkiye  Curling 1. Ligi Müsabakaları’na  10 erkek, 10 bayan olmak üzere ülkenin dört bir yanından gelen 20 takım ve 100 sporcu mücadele edecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.