Erzurum Haber Girişi : 02 Mart 2018 12:15

Erzurum’da Charter Fiyaskosu

Erzurum’da Charter Fiyaskosu
Erzurum’a yabancı turist getirmek için girişimlerde bulunan turizm işletmeleri, iddiaya göre havalimanı yer hizmetleri firmasının charter uçaklarını ‘alkolleme’ için talep ettiği astronomik rakamlara takıldı.
Erzurumajans-Erzurum’a yabancı turist getirmek için girişimlerde bulunan turizm işletmeleri, iddiaya göre havalimanı yer hizmetleri firmasının charter uçaklarını ‘alkolleme’ için talep ettiği astronomik rakamlara takıldı. Firma uçak başına 6 bin dolar isteyince Palandöken iki bine yakın turistten oldu.

Sezon boyunca 6 sefer olacaktı

10 yıl öncesine kadar charter seferleriyle binlerce turist ağırlayan Palandöken’de turizmciler bu yıl yurt dışı bağlantılı acentelerle masaya oturdu. Sezon boyunca 6 charter uçuşuyla iki bine yakın turist getirilmesi planlandı. Ancak havayolu şirketleriyle yer hizmetleri şirketi arasında uçakların kar ve buzdan temizlenmesi için uygulanan ‘De-İcing’ işlemi için istenilen rakam tüm planları alt üst etti.

Palandöken’e değil Erciyes’e gittiler

İddiaya göre yer hizmetleri firması sefer başına 6 bin dolar isteyince hava yolu şirketi bu duruma karşı çıktı. Rakamın düşürülmesi için turizmciler, acenteler araya girdi ancak uzlaşma sağlanamadı. Sezon boyunca gelmesi planlanan Moldova, Ukrayna ve Rus turistler, Erzurum’daki bu anlaşmazlık yüzünden kayak tatilleri için Kayseri Erciyes’i tercih ettiler.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.