Erzurum Haber Girişi : 10 Mayıs 2023 17:53

Erzurum'da çifte cinayete çifte müebbet!

Erzurum'da çifte cinayete çifte müebbet!
Erzurum'da eski eşini 14, kızını ise 28 yerinden bıçaklayarak öldüren Erdal Kızıl (52) hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İki kadını canice katleden Erdal Kızıl’ın cinayeti, kurban kesmek için aldığı bıçakla işlediği, ifadesinde ise, "Sinirlerime hâkim olamadım, cinnet geçirdim” dediği öğrenildi.

 

Geçtiğimiz yıl Erzurum’un Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde meydana gelen olayda Erdal Kızıl (52) birlikte yaşadığı eski eşi Ayşe İşlek (46) ve kızı Tuba Kızıl’ı (30) defalarca kez bıçaklayarak öldürmüştü. İki kadının cesetleri 4 gün boyunca evde beklerken, katil zanlısı Erdal Kızıl, alacaklısını da bıçakla yaraladıktan sonra emniyete teslim olmuştu. Çifte cinayetin kan donduran ayrıntıları belli oldu.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan Erdal Kızıl’ın Ayşe İşlek’ten şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4 yıl önce boşandığı, daha sonra Derya isimli bir kadınla evlendiği ancak o kadınla da boşanma aşamasındayken tekrar eski eşi Ayşe İşlek’le birlikte yaşamaya başladığı öğrenildi. Erdal Kızıl’ın ikinci evliliği nedeniyle eski eşi Ayşe İşlek’le aralarında tartışma yaşandığı, tartışmalara kızı Tuba Kızıl’ın da dâhil olduğu ifadelere yansıdı.

 

Bana iftira atacaklarından korktum

 

Erdal Kızıl ifadesinde, “Çocuklarım Derya ile ayrıldığımı öğrenince tekrar annelerine dönmem için bana yalvardılar. Eşim ve kızım aynı evde yaşıyordu. İkisi de psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görüyorlardı. Çocuklarımın ısrarıyla Ayşe ile barıştım. Derya’dan henüz resmi olarak ayrılmadığım için Ayşe ile imam nikâhlıydık. Barışmamızdan 2-3 ay sonra eski sıkıntılar çıkmaya başladı. Zaten evliliğim boyunca hep sıkıntılıydık. Derya ile evliliğimi de kafaya taktı. Ayşe de Tuba da sürekli bundan dolayı bana laf söylüyordu. Beni tahrik ediyorlardı. Eşim Tuba’ya ‘Buna bir iftira atalım, korkutalım, her istediğimizi yapsın’ diyordu. Olay günü gündüz saatlerinde Ayşe ile birbirimize ses kaydı göndermiştik. Annelerimiz ile ilgili şakalaşmıştık. Akşam işten eve geldiğimde bu konuyu konuşmak istedim. Kızım Tuba da konuya dahil oldu. Ben de kızıma ‘Neden böyle yapıyorsun, eve dönmem için sen yalvardın’ dedim. Bunun üzerine ikisi de bana yine iftira atacaklarını, hapse attıracaklarını söyledi. İftira atacaklarından korktum” dedi.

 

 

Kurban kesmek için aldığı bıçakla öldürmüş

 

Kurban bayramında hayvan kesmek için aldığı bıçakla cinayeti işlediğini söyleyen katil zanlısı, “Evden çıkmak istedim ama bana polisi arayacaklarını söylediler, bağırdılar. Ben de çok sinirlendim, kendime hâkim olamıyordum. Yaklaşık iki hafta önce kurban bayramı için satın aldığım bıçağı vestiyerin üst tarafına koyduğumu hatırladım. Sinirlerime hakim olamadım, cinnet geçirdim. Ayşe Tuba’nın önünde duruyordu. İlk olarak bıçağı Ayşe’ye savurdum, yere düştü. Kontrolümü kaybetmiştim. Sonra Tuba’ya yöneldim, kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum, o da yere düştü. Sonra yine eşime yöneldim, bıçaklamaya devam ettim. Tekrar Tuba’ya dönüp dönmediğimi hatırlamıyorum. Bir süre sonra ikisi de kanlar içinde hareketsiz yerde yatıyordu. Olay bittikten sonra mutfakta bıçağı ve ellerimi yıkadım” ifadelerini kullandı.

 

Kokmasınlar diye camları açmış

 

Cinayeti işledikten sonra iki kez daha eve gelen katil zanlısı, bu sürede farklı oteller kaldığını söyledi. Dört gün boyunca cesetleri evde bekleyen anne kızın kokmaması için üzerlerine battaniye örtüp, camları açtığını belirten Erdal Kızıl, daha sonra ise alacaklısı Muhammet A.’yı da bıçakla yaralayan Kızıl, emniyete teslim olmuştu.

 

‘Her çocuk olduktan sonra düzelir diye düşündük ama hiç düzelmedi’

 

Katil zanlısı Kızıl ifadesinde, eski eşinin ve kızının da psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyerek, “1998-2005 yıllarında annemi, babamı ve üç ağabeyimi kaybettim. O tarihlerde psikolojik tedavi gördüm. Sakinleştirici ilaçlar kullanıyordum. Bu olay durduk yere olmadı. Ayşe ile evlendiğimiz ilk günden bu yana problem yaşadık. Birkaç kez olaylarımız emniyete taşındı. Eş dost akraba ayrılmamızı engelledi. Her çocuk olduktan sonra düzelir diye düşündük ama hiç düzelmedi” dedi.

 

İki kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

 

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, iddia makamı mütalaasını açıkladı. Altsoydan Akrabayı Kasten Öldürmek ve Boşandığı Eşi Kasten Öldürmek suçundan yargılanan Erdal Kızıl hakkında ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 14 Mayıs 2023 06:59

    SAVCI BEY AZ BİLE İSTEMİŞ..YİNEDE İYİ KARAR...