Erzurum Haber Girişi : 29 Ağustos 2023 12:21

Erzurum'da çobana şimşek çarptı!

Erzurum'da çobana şimşek çarptı!
Erzurum'un Tortum ilçesinde yaylada hayvanlarını otlatırken yakınına yıldırım düşen çoban hafif yaralandı. Yıldırımın etkisiyle bindiği eşekten düşen çoban ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Erzurum’un Tortum ilçesinde yaylada hayvanlarını otlatırken yakınına yıldırım düşen çoban hafif yaralandı. Yıldırımın etkisiyle bindiği eşekten düşen çoban ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı İncedere Mahallesi kırsalında hayvanları otlatan çoban, yıldırım düşmesiyle yaralandı.

 

Edinilen bilgilere göre bugün saat 08.00 sularında Tortum ilçesine bağlı İncedere Mahallesi yaylasında meydana gelen olayda, etkili olan sağanak yağışla birlikte yaylada sürüsünü otlatan çoban ve sürüsüne yıldırım isabet etti. İsminin Okan olduğu öğrenilen ve Iğdır’dan Tortum’a çalışmaya gelen çobanın yakınına düşen yıldırım, paniğe neden oldu.

 

Olay sırasında eşeğin üzerinde olan çoban, yıldırımın etkisiyle savrulup yere düştü. Olayı gören köylüler durumu 112 ekiplerine bildirirken, yaralanan çobanı toprağa gömerek ilk müdahalesini yaptı.

 

İhbar üzerine Tortum ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan olay yerine giden ambulans ve jandarma ekipleri, çobanı Tortum Devlet Hastanesine kaldırdı.

 

Düşmenin etkisiyle hafif yaralanan ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen çobanın tedavisi sürüyor. Hayvanların da sağ kurtulduğu olayda can kaybı yaşanmaması yüreklere su serpti. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • BAY MURAT 30 Ağustos 2023 10:28

    ŞİMDİ BENİM ANLAMADIĞIM EŞŞEK DETAYI, ÇOBAN EŞŞEKTEN DÜŞTÜDEMİ YRALANDI YOKSA YILDIRIMMI ÇARPTI YARALANDI ? BİDE EŞŞEĞE BİR ŞEY OLDUMU DURUMU NASIL ? HAYVAN SEVERLER OLARAK BU HABERE KIZDIM EŞŞEĞE NE OLDU ?