Türkiye Haber Girişi : 01 Mart 2024 10:35

Erzurum'da da rahat durmamış!

Erzurum'da da rahat durmamış!
Yaklaşık iki yıldır Erzurum Dumlu Cezaevi'nde kalan suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın 30 gün içinde avukatlarıyla 238 görüşme yaptığı tespit edilirken, kediciklerinin şehrin farklı noktalarına konuşlandığı öğrenildi.
Erzurum'da da rahat durmamış!

AVUKATLARI KANDIRMA PLANI DEŞİFRE OLDU

 

Silivri Cezaevi’nde 83 farklı kadın avukatla 527 kez görüşen suç örgütü elebaşı Adnan Oktar’a örgütsel faaliyet kapsamında görüşmeler yaptığının tespitinin ardından avukatlarıyla görüşmesine mahkeme kararıyla kısıtlama getirilmişti.

 

Kararın ardından yaklaşık iki yıl önce Erzurum Dumlu Cezaevi’ne gönderilen Oktar, burada da rahat durmadı.

 

Bir ayda yüzlerce görüşme

 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin çeşitli suçlardan toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırdığı Adnan Oktar’ın genç kadın avukatları tuzağına düşürmeye çalıştığı iddiaları geçtiğimiz haftalarda gündeme bomba gibi düşmüştü. Oktar’ın Erzurum’da bir ay içerisinde toplam 45 avukatıyla 238 görüşme yaptığı belirlendi. Oktar’la görüşen avukatların yarısından fazlasının ise genç kadın avukatlar olduğu ortaya çıktı.  

 

 

Avukatları tuzağına çekiyor

 

Adnan Oktar’ın suç örgütüne avukat kazanım planı da aşama aşama deşifre oldu. Örgütün tevkil avukatı ilanı verdiği, daha sonra beğendikleri avukatlar arasından seçerek Oktar’la cezaevinde görüşme sağladığı anlaşıldı. Kadın avukatlarla yakından ilgilenen Oktar’ın dışarıdaki müritleri aracılığıyla, bu avukatların ofislerine hediyeler gönderip, özel şoför ayarlamak gibi yollarla kandırmaya çalıştığı iddia edildi.

 

Örgüte kazandırılmak için seçilen avukatların ortak özelliklerinin ise genç, tecrübesiz ve güzel olmaları ile sosyal medyadan iş vaadiyle getirildiği tespit edildi.

 

 

Avukat kısıtlaması

 

Son olarak Adnan Oktar’ın Erzurum’da genç kadın avukatları tuzağına düşürmeye çalıştığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından ise kısıtlama getirildi. Özellikle genç kadın avukatlarla çok sık görüşen Oktar’a görüşmelerin kayıt altına alınması, izlemek amacıyla görevli bulundurulması, birbirlerine verilen belgelerin örneğinin alınması, ayrıca görüşmelerin gün veya saatlerinin sınırlandırılmasını içeren kısıtlama kararı verildiği öğrenildi. 

 

Avukatlarla görüşme kısıtlaması kararının hemen ardından ise Oktar, güvenlik gerekçesiyle Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

 

 

Şehirde konuşlanmışlar!

 

Öte yandan Erzurum’u adeta örgütün üssü haline getiren ve genç kadınları kandırarak örgüte kazandırmaya devam eden Oktar’ın kedicik diye adlandırılan müritlerinin de kentte ev kiraladıkları ortaya çıktı. Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan S. Konutları ve Ş. Konutları’nı mesken haline getirdiği anlaşılan örgüt üyelerinin, başka şehirlerden gelerek şehirde kaldığı anlaşıldı. Kaynak: Pusula 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 06 Mart 2024 08:44

    İmralı?ya gönderin kurtulalım bu adamdan