Erzurum Haber Girişi : 19 Kasım 2021 11:13

Erzurum'da ekmek üretimi durduruldu !

Erzurum'da ekmek üretimi durduruldu !
Fırıncılar ekmeğe istenilen zam alamayınca ekmek üretimini durdurdu.

ERZURUM AJANS - Konu ile ilgili açıklamada bulunan Erzurum Ticaret Borsası Fırıncılar Meslek Komitesi Aykut Koç,” Devlet yetkilileri bizi oyalıyor” ifadesini kullanarak bu gerekçe ile ekmek üretimini durdurma kararı aldıklarını ifade etti.

 

Erzurum Fırıncılar Odası kararıyla il genelinde bu gün ekmek fiyatının maliyetleri karşılamadığı gerekçesiyle ekmek üretimini durdurdu. Zam talebinde bulunduklarını ve yaşanan duruma ilişkin muhatap bulamadıklarını öne süren fırıncılar ekmek üretimini durduklarını belirtti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Erzurum Ticaret Borsası Fırıncılar Meslek Komitesi Aykut Koç "Ülkemizde ve dünyada yaşanan tedarik sıkıntısı ve artan maliyetler yüzünden fiyat tarifesi almak için başvuru yaptık, şehrimizdeki ekmek fiyat belirleme komisyonuna katılması gereken devlet yetkilileri komisyona katılmayarak bizleri oyalıyorlar. Biz de fırıncı esnafımızla toplantı yaparak 18.11.2021 Perşembe günü Erzurum'da ekmek kısıtlama uygulaması yapmayı kararlaştırdık” açıklaması ile ekmek üretimini durdurduklarını duyurdu.


Fırınlarda ekmek üretilmemesi üzerine fırınlarda uzun kuyruklar oluştu. Fırınların camlarına asılan kağıtlarda “Değerli Müşterilerimiz Fırıncılar Odasının almış olduğu karar doğrultusunda bugün Erzurum Merkez Genelinde Fırınlar Öğlen Saati İtibari İle ekmek üretimi yapmayacaktır. Anlayışınız için teşekkürler” ifadesine yer verildi.

 

Bize bir yol bırakmadılar 

 

Erzurum’da fırın işletmeciliği yağan Mehmet Özer, artan zamlar karşısında fırıncıların ezildiğini dile getiren Özer açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bize bir çare bırakmadılar. Bir yol bırakmadılar. Devlet büyüklerimiz, yerel yönetimlerimiz ve mülki amirlerimiz. Nedense sadece fırıncılara gelirken kırk dereden su getiriyorlar. Maliyetler anormal derecede yükseldi. Bundan 10 gün günce 180 TL’ye aldığımız un şu an 330 TL’ye yükselmiş. Maya fiyatları doğal gaz fiyatları aldı başını gidiyor. Yazık yazık, bu siyasi düşünce yüz tane insanı 4 yüz bin insana kurban ediyor ben hakkımı helal etmiyorum. “ dedi


‘Devlet Yetkilileri Bizi Aramadı’  


Ekmek üretiminin durması ile birlikte çok fazla tepki aldıklarını dile getiren Aykut Koç, olası bir olayın yada öfke patlamasının olmaması için iş yerlerinin kapatılma kararını aldıklarını dile getirdi. Erzurum’da 200 Gr ekmeğin 1 buçuk TL olduğunu belirten Koç, bu fiyatın artık maliyetlerini karşılamadığını belirterek” Fırıncı arkadaşlarla yapmış olduğumuz hesapta, önümüzdeki süreçleri de göz önüne alarak bizi kurtaracak fiyatın 2 buçuk TL olacağı kararı aldık. Fakat bu fiyatı görüşmek için muhatap yetkili bulamıyoruz. Görüştüklerimiz bizi sürekli oyalıyor. Bizde maalesef böyle bir eylem kararı almak zorunda kaldık” dedi. yaptıkları eylem sonrasında yetkilerin kendilerine ulaşıp ulaşmadığına ilişkin yönelttilen soruya Koç, “Beni sadece valiliğin özel kalemi aradı. Bunun dışında bizi arayan olmadı” dedi.

 

 

 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Seni SEVMEYEN ÖLSÜNNN 22 Kasım 2021 01:39

    Bu Fırıncılar neyin Peşinde Buğdayın Tarladan Çıkış fiyatı belli...Ne olduda Una Zam geldi...Hadi Una Zam Geldi....Allahtan Korkmaz Fırıncılar Pandemide bile Siz Kapalı kalmadınız..hep Açıktıniz..Benim Kendi Şahsi fikrim DEVLET BU TÜR İŞLETMERİ KAPATACAK ve birdaha bunlar Ekmek Satamayacak Demekki bir Şavaş olsa bu Fırıncılar Ordumuzu ve Vatandaşımızı Aç Bırakacak..Peki Belediyenin Ekmeği Neden 1.25 krş hiç Düşündünüzmü Bu Eylemi kim Başlatmışsa Bence YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELI...Güneydoğudada Pkk çağrı yapıyordu..Hepekleri kapatın Kontak kapatın Arkadaş Burası ERZURUM MİLLİYETÇİ BİR ŞEHIR...den Bahsediyoruz.Sen Zor Günde DEVLETİNİN YANINDA OLMAN LAZIM ZATEN BÖYLEE KALMAYACAK.ALLAH İZİN VERİRSE HER ŞEY DÜZELECEK SADECE BİRAZ SABIR....

  • Ömer 19 Kasım 2021 18:56

    Fırıncılar haklı bir günde una 70 lira zam geldi öncesinde zaten haftalık 10 tl geliyordu odun yüzde besyuz zamlandi doğal gaz odundan daha maliyetli Ustalar yevmiye alacak dezgahtar eleman hamurkar elektrik su arabalar yakıt yakacak yıpranacak maya tuz kasasina varana kadar hamur bezinden tut şoforune kadar kirası var dağıtım yapıp bayat ekmegi geri alması var bakkala kar payı var neler neler hiç birsey Göründüğü gibi deyil elimizi vicdanımıza koyalım fakirin Sadece Ekmegi var diyoruz fincanın ne suçu var bu mesleğe gönül verdiyse ticaretini dededen babadan devraldiysa bütün düzeni geliri geçimi bu işten niye kapatıp gitsin bazı arkadaşlar zarar ediyorsa kapatsın lar diyor peki soruyorum askeri ücretle çalışan işçi Kardeşlerimizde gecinemiyor onlarda bırakın gidin diye bilirmisiniz işi bozulan her esnafa kapat git dersek Sorun çözülecekmi halden anlayın kimseyi kınamayın Allah yardımcımız olsun inşallah iyi tarafından bakmak lazım zaten fırıncılarin tamamı borç batağında araştırın Allah yardım etsin bütün darda olan esnafa yani kısaca Ozetlyim suçlu fırıncı deyil haksız yere doları bahane edip kaos çıkaran kötü niyetli fırsatçılar var

  • Mete 19 Kasım 2021 16:23

    Mal aldığınız üreticilerle görüşüp indirim yaptırın demiş sivri zekalının biri arkadaşım hiç mi kafan almıyo senin ya

  • Adem 19 Kasım 2021 16:02

    Adamlar haklı bir bardak çaya 1 TL veriyoruz 1.25 kuruşa ekmek alıyoruz.

  • Bir Vatandaş 19 Kasım 2021 15:21

    Adam gibi vergi bile vermiyorsunuz. Kârınızdan biraz zarar etseniz ölmezsiniz. Yazık günah bu millete.

  • Bekir 19 Kasım 2021 15:12

    Firincilari suçlayanlar Allah aşkına bugüne kadar niye boykot yoktu hiç dusundunuzmu? Siz suçlamayın gerekeni suçlayın bence esnafı degil

  • Oğuz Okuyucu 19 Kasım 2021 11:45

    Sofrasına ekmekten başka birşey koyamayan insanlar var. Maliyetiniz kurtarmıyorsa kapatır gidersiniz. O zaman bütün meslek grupları boykot yapsın. Ne güzel yöntem. Bende size hakkımı helal etmiyorum.

  • Adem 19 Kasım 2021 11:38

    Milletin bir kuru ekmeği kalmıştı ona da siz göz koydunuz. Mal aldığınız üreticiler ile görüşüp indirim yaptırmak yerine gariban halka zam olarak yansıtmak mı idi bunun çaresi ne diyeyim söylecek söz bulamıyorum.