Erzurum Düzenleme Tarihi : 10 Kasım 2020 12:45 Haber Girişi : 10 Kasım 2020 12:34

Erzurum'da hayatın durduğu an

Erzurum'da hayatın durduğu an
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82. yıldönümünde Erzurum'da törenlerle anıldı.
Erzurum'da hayatın durduğu an

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82. yıldönümünde Erzurum’da törenlerle anıldı. Saat 09:05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte hayat adeta durdu, vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

 

 

Atatürk anıtının bulunduğu Havuzbaşı’nda düzenlenen anma törenine A protokol eksiksiz katıldı. Anıta çelenk sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Hayatın adeta durduğu o anlarda 7’den 70’e tüm vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

 

 

Vali Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve protokol üyeleri, burada yapılan törenin ardından Atatürk Evi’ne geçerek, ‘Anılarla Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdi.

 

 

CUMHURİYET’İN TEMELLERİ BURADA ATILDI

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 15 ilde açılan sergide Vali Memiş, “Erzurum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Erzurum Kongresi’nde 57 gün ev sahipliği yapmış bir il. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir kent diyoruz biz Erzurum’a. Onun için çok önemli, çok değerli. Bu ilde görev yaptığımız içinde kendimizi onurlu ve gururlu hissediyoruz. Dadaşlarla da değerli hemşerilerimizle de ayrıca gurur duyuyoruz” dedi. Vali Memiş ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen törene katıldı.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.