Erzurum Düzenleme Tarihi : 30 Temmuz 2020 13:25 Haber Girişi : 30 Temmuz 2020 13:29

Erzurum'da hayvan pazarı doldu taştı

Erzurum'da hayvan pazarı doldu taştı
Erzurum'da Arife günü Avrupa'nın en büyük canlı hayvan pazarı yaşanan yoğunluk nedeniyle doldu taştı. Bazı besiciler Pazar alanında hayvanlarını satacak yer bulamadı.
Erzurum'da hayvan pazarı doldu taştı

Erzurumajans-Erzurum’da Kurban Bayramı'na bir gün kala yoğunluğun yaşandığı canlı hayvan pazarına, sabahın erken saatlerinde gelen ve uygun fiyata kurbanlık almayı amaçlayan vatandaşlar, ellerindeki hayvanları bitirmeye çalışan satıcılarla sıkı pazarlıklar yaptı.


Öte yandan oluşan kalabalık nedeniyle dolup taşan canlı hayvan pazarında bazı besiciler hayvanlarını satacak yer bulamadı. Besiciler hayvanlarını satabilmek için çevrede bulunan otlaklarda kendilerine yer aradı.


Arife günü kurban satışlarının yükseldiğini ve alıcılara yetişemediklerini belirten besiciler, “Bugün arife günü olduğu için işlerimiz çok yoğun. Geçen seneye oranla Kurban satışlarımız çok yüksek. 8 kişi çalışıyoruz ama yetişemiyoruz. Bu kadar güzel bir projeyi Erzurum’a kazandırdığı için ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyoruz. Burada her türlü imkanımız var” dedi.


Yoğunluk nedeniyle pazarda yer bulamadıklarını ve hayvanlarını çevredeki otluk alana çıkarttıklarını söyleyen besiciler, “Arife gününde yaşanan yoğunluk nedeniyle Avrupa’nın en büyük hayvan pazarında yer kalmadı. İçeride kendimize yer bulamadığımız için hayvanlarımızla çevredeki otlak alana çıktık” ifadelerini kullandı.


Yoğunluk yaşanan 5 bin hayvan kapasiteli Doğu Anadolu Hayvan Pazarında yer kalmazken, alıcılar ve satıcıların kol yoran sopalı kurban pazarlıkları ise devam ediyor. Sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat eden vatandaşlar kurbanlıklarını özenle seçmeye çalışıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.