Erzurum Haber Girişi : 25 Ocak 2022 11:15

Erzurum'da 'iktidar muhalefet' polemiği!

Erzurum'da 'iktidar muhalefet' polemiği!
Erzurum'da iktidar ve muhalefet arasında 'Demokrasi ve Kurtuluş Savaşı' polemiği yaşanıyor. AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün sözlerine DEVA Partisi İl Başkanı'ndan tepki geldi. 

ERZURUM AJANS - AK Parti Erzurum İl Başkanlığı Ocak Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün açıklamalarına karşı DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, "Bu milletin karnı aç, hamasi nutuklara karnı tok" dedi.

 


AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün, “Seçimi kazanmak için her yolu mubah gören, her türlü iftirayı atabilen, her türlü yalanı söyleyebilen bir muhalefet yapısı var” sözlerine DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl tepki gösterdi. 'Demokrasiden bahsedenler, Kurtuluş Savaşı diyenler, muhalefet olarak   bizleri düşman gösteriyor' diyen Başkan Bingöl, yaptığı yazılı açıklama ile İl Başkanı Öz'e cevap verdi. Başkan Bingöl, “Rahmetli Süleyman Demirel’in bir sözü var. 'İktidar her rejimde vardır; bir rejimi demokratik yapan, hür muhalefet, hür basın, hür ilim müesseseleridir.' Evet bir sisteme demokratik diyebilmek için İktidar değil, muhalefet şarttır. Muhalefeti “düşman” görüp ona savaş açmak, demokratik sistemin rafa kalktığını gösterir. Sıra iktidara mensuplarına gelince, her türlü eleştiriyi en ağır biçimde yapmak serbest, muhalefete gelince yasak. Artık ekonomide, işsizlikte, kalkınmada, adalette, söyleyecek tek sözü kalmayanlar, muhalefeti düşman göstererek oylarını konsolide etmeye çalışıyorlar. “ Benim gibi düşünmeyen ötekidir ve onunla savaşılmalıdır” zihniyeti kendinden olmayanı ötekileştirerek, toplumu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Biz Deva Partisi olarak, birlik, beraberlik ve kardeşlikten yanayız. Biz bu yola çıkarken kardeşliği, adaleti, özgürlüğü, demokrasiyi tesis etmek için çıktık. Toplumun huzur ve refahı için yola çıktık. Biz ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi değil, toplumun bütün kesimlerini kucaklamak için yola çıktık. Toplumun bütün dertlerine Deva olmak için yola çıktık. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz, kavga etmeyeceğiz, barıştan yana olacağız. Toplumun bu kadar sıkıntıları varken, kavga etmek savaş söylemleri ile ayrıştırmak asla çare değildir. Çare DEVA’dır" ifadelerini kullandı. 

 

"AK Parti İl Başkanı kendilerini tarif etmiş"

 

AK Parti İl Başkanı Öz'ün yanlışlıkla söylemiş bir söylem olduğunu düşünmek istediğini ifade eden Başkan Bingöl, "Ülkenin yığınla bekleyen sorunları varken altı  boş topluma faydadan ziyade zarar getirecek söylemler den kaçınmak lazım. TEM de insanlar imdat çığlıkları atıyor, müdahale edilemiyor. Otursun bunlara çare olsunlar boş laflarla ülke yönetilmez. Bu milletin karnı aç,  hamasi nutuklara karnı tok. Tam tersi AK Parti İl başkanı kendilerini tarif etmiş. İktidarda kalabilmek için Makyevelist bir anlayışla 'amaca giden her şey mubahtır' diyen kendileridir. Ne diyordu Koca Mehmet Rakıp Paşa, 'Şecaat arz ederken merd-i kıptî sirkatin söyler.' Ben AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün, sürçü lisan ettiğini düşünmek istiyorum" dedi. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.