Erzurum Düzenleme Tarihi : 11 Ağustos 2020 13:24 Haber Girişi : 11 Ağustos 2020 13:38

Erzurum'da Koronavirüs denetimi

Erzurum'da Koronavirüs denetimi
İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği ''Koronavirüs Denetimleri'' genelgesi kapsamında Erzurum?da pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve kafeteryalarda denetimler yapılıyor.
Erzurum'da Koronavirüs denetimi

Erzurumajans-Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere kentin çeşitli yerlerinde denetimler yapıldı.

 

 

Vali Memiş, iş yerlerini tek tek gezerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede başarılı olmak için yapılması gereken kuralları anlattı.

 

 

Denetimlerde iş yeri, kafeterya, lokantalar ve toplu taşıma araçlarında maske takarak ve sosyal mesafeye uyan vatandaşlara da Memiş, teşekkür etti.

 

 

Uygulamanın ardından Hastaneler Caddesi'nde gazetecilere açıklama yapan Memiş, pandemi sürecinde Erzurum'da nisan ayından itibaren masek takmanın zorunlu olduğunu hatırlattı.
Memiş, yer yer vaka artışları yaşandığına dikkat çekerek, düğün salonları ve toplu organizasyonlar da riskin daha fazla olduğuna dikkat çekti.

 

 

Düğün salonlarına yönelik habersiz denetimler gerçekleştirilmeye başlanacağını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

 

 

"Maskeyi takıp, sosyal mesafe kuralına ve hijyen kurallarına uyacağız. Bu mücadeleyi yeniden hep beraber yürüteceğiz. Kurallara uyan bütün Dadaş kardeşlerime ve vatandaşlara çok teşekkür ediyorum. Denetimlerde kurallara uymaya devam etmemiz gerektiğini söylüyoruz. Riskin büyük olduğunu eğer kurallara dikkat etmezsek ölüm vakaların yaşandığını ve yaşanabileceğini ifade etmek istiyoruz. Bu işin yaşlısı, genci yok. Virüs dikkat etmeyen herkese bulaşıyor. Virüsün valisi, kaymakamı, belediye başkanı, siyasetçisi, zengini veya fakiri yok. Virus kendine dikkat etmeyen herkese bulaşıyor. Hepimiz risk altındayız. Hepimizin kuralara dikkat etmesi gerekiyor."

 

 

Memiş, pandemi sürecinde bir kişinin kurallara uymaması halinde, toplumun tamamının etkilendiğini hatırlattı.

 

 

Salgınla mücadelede başarının toplumsal farkındalıkla olacağını belirten Memiş, "Kurallara uyma konusunda genel anlamda iyi durumdayız ama biraz daha çok dikkat edeceğiz. ‘Yeni normal hayat’ diyoruz ve biraz daha kendimizi disipline edersek hiç bir sorun yaşamadan bu musibetin üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.