Erzurum Haber Girişi : 11 Ağustos 2023 11:03

Erzurum'da müzeyi kapatan binalar yıkılıyor! Güvenlik önlemi yetersiz

Erzurum'da müzeyi kapatan binalar yıkılıyor! Güvenlik önlemi yetersiz
Erzurum Üç Kümbetler Mevkii'nde yapımı tamamlanan Erzurum Müzesi'nin bitişiğindeki üç bina için kamulaştırma kararı alındı. Yıkımına başlanan binaların çevresindeki yetersiz güvenlik önlemi ve çalışmaların hızla bitirilmemesi tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Erzurum Üç Kümbetler Mevkii’nde yapımı tamamlanan Erzurum Müzesi’nin bitişiğindeki üç bina için kamulaştırma kararı alındı. Yıkımına başlanan binaların çevresindeki yetersiz güvenlik önlemi ve çalışmaların hızla bitirilmemesi tehlikeye davetiye çıkarıyor.

 

 

Erzurum’da yapımı tamamlanan ve Doğu’nun en büyük müzesi unvanına sahip Erzurum Müzesi etrafındaki üç bina tartışma konusu olmuştu. Müzenin görüntüsünü kapatan binaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanlığı’nca kamulaştırılmasına karar verilmişti.

 

Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda yıkımına başlanan binalar bu kez de yıkım çalışmalarıyla tartışma konusu oldu. Yaklaşık 10 gün önce çalışmaların başladığı binalardan biri tamamen yıkıldı. Yıkılan binanın enkazının diğer iki binanın ortasında durduğu görüldü. Toplamda 77 daire ve 16 iş yerinin bulunduğu binaların çevresindeki güvenlik önlemi ise tedirgin etti. Yola bitişik olan ve yanından hem araba hem de yayaların geçtiği binanın çevresine eski sac levhalar konduğu, bunların ise tahrip edildiği görüldü.

 

 

Henüz yıkılmayan iki binanın çalışmalarla direncini kaybetmesi ve olası bir sarsıntıda yıkılma ihtimali taşıması da çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Öte yandan çalışmalar esnasında çevredekilerin çıkan tozdan da rahatsız olduğu öğrenildi.

 

Binaların yıkımı bittikten sonra alanın Millet Bahçesi’ne dönüştürülerek çevre düzenlemesi yapılması planlanıyor. Kaynak/Pusula

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.