Siyaset Haber Girişi : 03 Nisan 2024 00:13

Erzurum'da oylar yeniden sayılacak!

Erzurum'da oylar yeniden sayılacak!
Yeniden Refah Partisi, Horasan ve Aşkale ilçelerinde oylarda şaibe olduğu gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etti. Büyük Birlik Partisi de İspir'de 122 sandıkta seçim sonuçlarına itirazda bulundu.
Erzurum'da oylar yeniden sayılacak!

AK PARTİ DE İTİRAZDA BULUNDU

 

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da Aziziye ilçesinde 155, Karaçoban ilçesinde 35 ve Çat ilçesinde 16 sandıkta oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını söyledi.

 

Geçen 31 Mart’ta gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri’nde Yeniden Refah Partisi aldığı oy oranlarıyla ön plana çıktı. Erzurum’un Aziziye ve Köprüköy ilçe belediyelerini AK Parti’nin elinden alan Yeniden Refah Partisi iki ilçede de sonuçlara itiraz etti. 

 

Yeniden Refah Partisi, Aşkale'de 101 Horasan ilçesinde ise 128 sandıkta belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına itiraz etti. Yeniden Refah Partisi’nin itiraz gerekçesi ise sandıklara müdahale, oy torbalarının adliye dışına özel araçlarla çıkarılması, oyların tutanaklara hatalı işlenmesi, olmayan kişilerin yerine oy kullanılması oldu.

 

 

Kesin olmayan sonuçlara göre Aşkale’de AK Parti 129 oyla Yeniden Refah Partisi’ni geride bırakırken, Horasan’da ise İYİ Parti 43 oy farkıyla seçimi kazanmıştı. İlçe Seçim Kurulu'na yapılan başvuru değerlendirmeye alındı.

 

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Sadık Çat, “Sunduğumuz gerekçelerle ilgili hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Bütün bu durumların seçim sonucunu doğrudan etkileyeceği gerçeğinden hareketle seçimin yenilenmesini veya tekrar sayım yapılmasını içeren dilekçelerimizi ilçe seçim kuruluna teslim ettik. Hukuki süreç devam etmektedir” dedi.

 

İspir'de 122 sandıkta itiraz edildi

 

İspir'de 13 bin 55 seçmenin oy kullandığı 122 sandık için ilçe seçim kuruluna itiraz edildi. Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, 122 sandıkta oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını söyledi. Geçersiz oyların yeniden sayılması ve tutanaklarda hata olduğu gerekçesiyle yeniden sayım istediklerini anlan Yılmaz, 13 bin 55 seçmenin oy kullandığı sandıklarda yeniden yapılacak sayımın sonuçları etkileyebileceğini belirtti. İl Başkanı Yılmaz, ilçe seçim kuruluna yaptıkları başvurunun değerlendirmeye alındığını kaydetti.

 

Kesin olmayan sonuçlara göre, İspir'de belediye başkanlığını 3 bin 925 oyla MHP adayı Ahmet Coşkun kazandı, ikinci sırada da 3 bin 917 oyla BBP adayı Osman Çakır yer alıyor.

 

 

AK Parti de itiraz etti

 

Erzurum'un Aziziye, Karaçoban ve Çat ilçelerinde toplam 206 sandık için ilçe seçim kuruluna itiraz edildi. AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, yaptığı açıklamada, Aziziye ilçesinde 155, Karaçoban ilçesinde 35 ve Çat ilçesinde 16 sandıkta oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını söyledi. 

 

Küçükoğlu, geçersiz oylar ve tutanaklarda hata olduğu gerekçesiyle yeniden sayım istediklerini belirterek, sandıklarda yeniden yapılacak sayımın sonuçları etkileyebileceğini ifade etti.

 

İl Başkanı Küçükoğlu, ilçe seçim kuruluna yaptıkları başvurunun değerlendirmeye alındığını kaydetti.

 

Kesin olmayan sonuçlara göre, Aziziye'de belediye başkanlığını 13 bin 996 oyla Yeniden Refah Partisi adayı Emrullah Akpunar kazandı, ikinci sırada da 12 bin 207 oyla AK Parti adayı Eyüp Tavlaşoğlu yer aldı.

 

 

Karaçoban'da ise belediye başkanlığını 4 bin 776 oyla DEM Parti adayı Kazim Erhan kazanırken, AK Parti adayı Sedat Gümüş ise 2 bin 944 oy aldı.

 

Çat'ta da belediye başkanlığını 4 bin 125 oyla CHP adayı Arif Hikmet Kılıç kazandı, AK Parti'nin adayı Seyhun Saydın 3 bin 746 oyla ikinci sırada yer aldı.

 

 

Geçersiz oylar!

 

Öte yandan 2 bin 333 sandık ve 516 bin 952 seçmenin bulunduğu Erzurum’da katılım oranı bu seçimlerde yüzde 72’ye düştü. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde geçersiz oy oranı da dikkat çekti. 516 bin 952 seçmenden yalnızca 374 bin 352 seçmen oy kullanırken birçoğu ise çeşitli sebeplerle geçersiz sayıldı. Erzurum’da kullanılan 374 bin 352 oydan 27 bin 725’i geçersiz oy sayılarak kabul edilmedi. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nihal ATLI 03 Nisan 2024 11:51

    sözüm ona ülkücüleri uzundere ve ispire getirip kavga çıkartmanın anlamı nedir? Bu mu vatanseverlik ? Yazık burdaki insanları birbirine düşürüp defolup gittiniz.