Siyaset Haber Girişi : 07 Mayıs 2023 19:40

Erzurum'da provokasyon! İmamoğlu'na miting yaptırılmadı

Erzurum'da provokasyon! İmamoğlu'na miting yaptırılmadı
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki 'halk buluşması'nda olay çıktı. İmamoğlu seçim otobüsü üzerinde taş yağmuruna tutuldu. Yaşanan olaylarda bazı vatandaşlar yaralandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin Kent Meydanı’na konuşlandırılmasıyla başlayan gerginlik akşam saatlerinde tavan yaptı.  

 

TAŞLI SALDIRI YAPILDI

 

Miting alanının hemen yanında toplanan bir grup İmamoğlu’nun bulunduğu otobüse ve alandaki vatandaşlara taş atmaya başladı. Saldırı sonrası bazı vatandaşlar yaralandı.

 

 

İMAMOĞLU POLİSLERE SESLENDİ

 

Yaşananlar üzerine İmamoğlu, alanda duran polislere seslenerek gruba müdahale etmesini istedi.

“Bir avuç insan, ne yazık ki kalplerini buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar. Onlar bir süre sonra pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun” dedi.

 

KORUMALARA TAŞ İSABET ETTİ

 

İmamoğlu’nun uyarısının ardından polis saldıran gruba müdahale etti. TOMA’lar tazyikli su sıkarken, çevik kuvvet timleri CHP’lilerin bulunduğu alanın çevresini bariyerlerle kapatmaya çalıştı. Bu sırada atılan taşlardan bazıları İmamoğlu’nun korumalarına isabet etti. Konuşmasını yarıda kesen İmamoğlu’nun seçim otobüsü alandan uzaklaştırıldı.

 

 

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA: ERZURUM’U TERK ETMİYORUM

 

Saldırı sonrası açıklamada bulunan Ekrem İmamoğlu, “Bu olaydan İçişleri Bakanlığı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na kadar herkes sorumludur. Buradaki insanların güvenliği sağlanana kadar Erzurum’u terk etmiyorum” dedi. HABER MERKEZİ