Erzurum Haber Girişi : 12 Temmuz 2023 11:56

Erzurum'da şap alarmı, hayvan pazarları kapatıldı!

Erzurum'da şap alarmı, hayvan pazarları kapatıldı!
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, kentte görülen şap hastalığı nedeniyle hayvan haraketliliği durdurularak, hayvan pazarları kapatıldı. Hastalığın bazı işletme ve klinik belirtilerinin artması sebebiyle kent genelinde karantina uygulamasına geçildi.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, kentte görülen şap hastalığı nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan haraketliliği durdurularak, hayvan pazarları kapatıldı. Hastalığın bazı işletme ve klinik belirtilerinin artması sebebiyle kent genelinde karantina uygulamasına geçildi.

 

Büyükbaş hayvan sayısı bakımından ülkenin 3. sırasında yer alan ve bir lokomotif görevi üstelenen Erzurum’da şap tehlikesi sürüyor. Çevre illerden özellikle Kars, Ardahan ve Ağrı bölgesinde, Erzurum’da da bazı işletmeler ve klinik belirtilerin yoğun olarak artması sebebiyle kentte karantina kararı alındı.

 

 

Yetiştiricilerin mağduriyet yaşamaması ve ülke ekonomisinin zarar görmemesi adına tedbir amaçlı hayvan pazarlarının bir ay süreyle kapatılarak hayvan hareketlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

 

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Kurban Bayramı’nın ardından kent genelinde artan şap vakaları hastalığı nedeniyle hayvan pazarları kapatılmasına karar verdi. İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunca düzenlenen toplantıda, salgınla mücadelede başarı elde etmek amacıyla Erzurum'da büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketliğinin durulmasına karar verildiği kaydedildi. 

 

Karantina tedbirleri kapsamında il ve ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerce aşılama faaliyetleri köy köy gezilerek devam edilecek ve yetiştiriciler bilgilendirilecek.

 

Alınan tedbirlerin başarılı sonuçlar vermesi için yetiştiricilerin birbirlerinin ahırlarına girmemesinin önem arz ettiği kaydedildi. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 12 Temmuz 2023 13:11

    Pahalı olan et fiyatları yine yükselecek aslında hiç kimse hiçbir şey almasın bir ay ne et ne market ürünleri bakalım fiyatlarda değişiklik oluyor mu? Ama maalesef ihtiyaç deyip almamazlik etmez kimse