Erzurum Düzenleme Tarihi : 30 Ağustos 2020 13:11 Haber Girişi : 30 Ağustos 2020 13:19

Erzurum'da Zafer Bayramı törenle kutlandı

Erzurum'da Zafer Bayramı törenle kutlandı
Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.
Erzurum'da Zafer Bayramı törenle kutlandı Erzurum'da Zafer Bayramı törenle kutlandı

Erzurumajans-Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.Tören; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Kolordu Komutan Vekili Hava Savunma Albay Erbil Işın'ın Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, "26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz Türk ulusunun varlığını cihana kabul ettirmiş, Türk devletinin bağımsızlığını kazandırmış, sonsuza kadar hür ve egemen yaşayacak Türkiye'nin temelleri atılmıştır. 15-20 gün içinde 20 bin kişilik her bakımdan çok üstün düşman ordusu yok edilmiştir. Türk insanının tarih boyunca şahit olunan başarısının temelinde Türk ailesinden bir şehit ve gazi bulunması, Türk ulusunun şeref kaynağıdır. Türk milleti ordu millettir, asker millettir. Her evde ya bir şehit veya bir gazi vardır. Bu mübarek insanlar Çanakkale'de, İstiklal Harbinde, Kore'de, Kıbrıs'ta ve15 Temmuz'da şan ve şerefle nice gazilik destanları yazdırdılar. Ve ispatladırlar ki bu yüce ulusun bitmez tükenmez, eskiyip yıpranmaz, yüksek bir hassasiyetidir. Türk ulusu daima güçlüdür. Daima kudretlidir. 30 Ağustos Zaferi'ni kazanarak Türk Milleti'nin devletsiz, istiklalsiz yaşayamayacağını bütün cihana tescil ettirmiş yüce bir ulustur" dedi.

 

Daha sonra Silahlı Kuvvetler adına Tank Binbaşı Nevzat Durmaz'In konuşmasının ardından program sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.