Erzurum Haber Girişi : 20 Ocak 2021 13:44

Erzurum'da zemin kaydı, üretim durdu!

Erzurum'da zemin kaydı, üretim durdu!
Erzurum 2. Organize Sanayi bölgesinde 2 tekstil firması üretime ara verirken yüzlerce çalışan izne çıkarıldı. Daha 2 yıllık binalarda oluşan çatlaklar, fabrika kapatırken gözler yüklenici firmaya çevrildi.

Erzurumajans-Erzurum çevre yolu üzerindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Tekstilken’te iki fabrika binasında zeminin kaymasından oluşan hasar nedeniyle üretim durdu.

 

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı yapılan 2. Organize Sanayi Bölgesinde iki fabrika geçici olarak boşaltıldı. Zemininde çökme olan fabrikalar üretimine ara verirken 600’e yakın işçi süresiz izne çıkarıldı. 4 kez zemin etüdü yapılan fabrika binalarının yapıldığı bölgede dolgu zemin kullanıldığının anlaşılması üzerine bu kez güçlendirme çalışması başlatıldı.

 

 

Devlet zarara uğramadı

 

Aynı zamanda 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Erzurum Valisi Okay Memiş, iki fabrikada sıkıntı olduğunu doğruladı ve hemen müdahale edildiğini söyledi. Vali Memiş, “ Biz şu anda suçlu aramıyoruz, o sonranın işi. Bölgede Türkiye’nin sayılı firmalarından biri çalışma yapıyor. Aynı zamanda yüklenici firma, zemini güçlendirme çalışmalarına başladı. Bir ay gibi kısa zamanda fore kazık sistemi ile zeminin güçlendirilip fabrikalarımızın tekrar üretime başlayacağını ümit ediyorum. Kimsenin endişesi olmasın, burada devletin zarara uğraması mümkün değil. Çünkü henüz kati teslim alımı yapılmamıştır. Neticede teknik bir konu, bu nedende mühendislerin hazırlayacağı rapor bize ışık tutacak. Kimin ne hatası varsa bunun da bir bedeli elbet olur” dedi.

 

 

İşçiler mağdur edilmeyecek

 

Üretimine zorunlu olarak ara veren tekstil fabrikasında çalışan işçilerin mağdur edilmeyeceğini ifade eden Vali Memiş, “ Aylık maaşları İŞ –KUR tarafından ödenecek. Kısa sürede çalışmalar tamamlanınca tüm personel eksiksiz iş başı yapacaklar. Bu yılın ortalarında 2. Organize Sanayi Bölgesinde istihdam sayımız 2 binlere kadar çıkacak. 6 ayrı firma tahsis bekliyor. En kısa sürede sıkıntıları aşmış olacağız” diye konuştu.

 

Tek kuruş talep etmeyeceğim

 

Pusula Gazetesi’ne konuşan yüklenici firma sahibi Olgun Gür ise binalarda yaşanan olumsuzların sebebini yeraltı sularına bağladı. Gür, “ bizim yaptığımız çalışmada gördük ki yeraltı sularında meydana gelen hareketlik dolgu zeminini etkilemiş. Güçlendirme çalışmasına hemen başladık. Kısa sürede tamamlayıp teslim edeceğiz. Benim devletten tek kuruş talebim olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

Sevda GÜNEŞ İNCESU/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kübra Şakar 26 Ocak 2021 11:00

    Başvuru yaptım ama iptalmi oldu acaba

  • M.Kemal Polat 22 Ocak 2021 02:34

    "işi ehline verin" diye boşuna dememişler.

  • Tuncer Tuğoğlu 21 Ocak 2021 14:34

    Maşallah işin kabahati ni hemen yer altı sularına bağladılar. Erzurum'un en sağlam zemini bu bölgede. Yazık bu millete ve milli servete. Diğer bir husus ise bu ihaleleeri neden hep Olgun Gür denen vatandaş alıyor. Kim bu? Yada Kim var bunun arkasında? Bundan 10 yıl önce kimse adını bilmez iken neden hep ihaleli işler bu kişide. Sormak lazım değil mi? Çok mu ucuz yapıyor acaba. Sonuç ortada 2 yıl olmadan binaların haline bakın. Bu firma bir de Konut yap sat işi ile uğraşıyor, ya yapılan evlerde böyle ise vay geldi garip insanımıza.

  • Vatandaş 21 Ocak 2021 10:53

    Müteahhit in adı Olgun Gür..?

  • Özge Kucur 21 Ocak 2021 01:33

    1 ay olacak evdeyiz herhangi bir ücret ödenmedi mağduruz. Yardım bekliyoruz. Kış günü giderler daha fazla oluyor.Tek maaşla ev geçindiremiyoruz . Evimiz kira . En Kısa sürede ücret ödemesi bekliyoruz

  • Abdulsamet AYBER 20 Ocak 2021 21:14

    Yıldızkent tarafında kültür merkezi yaptı bu arkadaşa helal olsun hangi taşı kaldirsan altından olgun gür çıkıyor ağası kuvvetli MAŞALLAH SÜPHAN ALLAH'

  • Ahmet akürek 20 Ocak 2021 15:16

    Bu hırsızlık bizdeyken daha çok zeminimiz kayar