Erzurum Düzenleme Tarihi : 25 Kasım 2020 12:10 Haber Girişi : 25 Kasım 2020 12:20

Erzurum'dan havalanacaklar...

Erzurum'dan havalanacaklar...
Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayii hamlesinin en önemli unsurlarından olan Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Doğu'da kullanılmak üzere Erzurum'dan havalanacak.

Erzurumajans-Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayii hamlesinin en önemli unsurlarından olan Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Doğu’da kullanılmak üzere Erzurum’dan havalanacak. İHA ve SİHA’ların konuşlandığı merkezi, Pusula Gazetesi görüntüledi.

 

 

Tamamen yerli ve milli imkanlar ile geliştirilen İHA ve SİHA’lar, yurt içi ve yurt dışında elde ettiği başarılar ile dosta güven düşmana korku veriyor. Türkiye’nin göklerdeki üstünlüğünü tüm dünyaya kabul ettiren hava unsurları, İç güvenlik operasyonlarında aktif olarak kullanılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Erzurum’da konuşlandırılan İHA ve SİHA merkezi, kapılarını Pusula Gazetesi’ne açtı.

 

 

Yakın bir geçmişe kadar kendi sınırları içindeki terör unsurlarını dahi başka ülkelerin sağladığı görüntülerle takip etmek zorunda kalan Türkiye, ortaya konan yol haritası ve kısa sürede kat edilen mesafelerle dünyanın en iyileri arasında yerini aldı. Suriye, Kuzey Irak, Libya ve son olarak da Karabağ’da rüştünü ispat eden hava unsurları, Türkiye’nin bu alanda üstünlüğünü bir kez daha ortaya koydu.

 

 

Erzurum’da konuşlandırıldı

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan İHA ve SİHA merkezi Erzurum’da faaliyete geçti. Doğu’da görev alacak hava araçlarının iniş kalkış yapacağı merkez Erzurum’da aktif hale getirildi. Özellikle terörle mücadelede etkin rol oynayan olan Bayraktar TB2 İHA ve SİHA’lar güvenlik güçlerinin gökyüzündeki gözü olacak. İnsansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları, bölgeye Erzurum semalarından gönderilecek. Ortak operasyonlarda da kullanılan hava unsurları trafik, kaçakçılık, narkotik ve terörle mücadelede faaliyet gösteriyor.

 

 

Teröristlerin korkulu rüyası

 

Sınır ötesi ve yurt genelindeki iç güvenlik operasyonlarında kullanılan İHA ve SİHA’lar, belirlenen terör hedeflerini tam isabetle vurmasıyla operasyonlarda hava gücü olarak önemli katkı sunuyor. Türkiye’de 2016’dan itibaren kullanılmaya başlanılan ve o tarihten itibaren düzenlenen operasyonlarda binlerce terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmesinde etkili olan İHA ve SİHA’lar, hainlerin korkulu rüyası oldu.

 

 

Cumhurbaşkanının imzaladığı İHA

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Haziran 2018 tarihinde mitinge katılmak üzere gittiği Van’da insansız hava aracını (İHA) inceleyerek günün tarihini ve imzasını atmıştı. Beşyol Meydanında düzenlenen mitinge katılmak üzere geldiği Van’da İnsansız Hava Aracı’nı (İHA) incelemiş, yetkililerden bilgi almıştı. Havaalanından ayrılmadan üzerini imzaladığı İHA da Erzurum’da kurulan merkezde yerini aldı.

 

 

Manolya BULUT/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.