Erzurum Haber Girişi : 21 Haziran 2022 14:13

Erzurum'dan üç büyükşehre seyahat etmenin maliyeti üç ayda yüzde 70 yükseldi

Erzurum'dan üç büyükşehre seyahat etmenin maliyeti üç ayda yüzde 70 yükseldi
Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar, ulaşıma zam olarak yansıdı. Kurban Bayramı yaklaşırken şehirlerarası otobüs ve uçak bilet fiyatları Mart ayından bu yana yüzde 70 oranında yükseldi.

ERZURUM AJANS / Son günlerde üst üste gelen akaryakıt zamlarının etkisi ulaşım giderlerine de yansıdı. Kurban Bayramı yaklaşırken okulların tatile girmesiyle birlikte memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, bilet fiyatlarını görünce şaşkınlık yaşadı.

 

Benzin ve motorine yapılan zamlar, şehirlerarası otobüs ve uçak bileti fiyatlarını da etkiledi. Otobüs biletleri uçak biletleri ile yarışır hale geldi. Erzurum’dan üç büyükşehire seyahat etmenin maliyeti üç ayda yüzde 70 yükseldi.

 

 

Zam üstüne zam

 

Son gelen zamlarla Erzurum’da ortalama benzinin litre fiyatı 27.83 TL’ye, motorinin litre fiyatı ise 30.31 TL’den satışa çıktı. Bu fiyatlar Mart ayında ortalama 20.64 TL ve 23.11 TL’ydi. Benzin ve motorin fiyatları son üç ayda ortalama yüzde 30’un üzerinde artış gösterdi.

 

Tüm sektörleri etkiledi

 

Sürekli güncellenen akaryakıt fiyatları birçok sektöre zam olarak yansıdı. Şehirlerarası yolcu otobüsleri ile uçak bilet fiyatlarına Kurban Bayramı öncesi zam geldi. Otobüs bileti, uçak bilet fiyatları yarışır hale geldi.

 

 

90 günde yüzde 70 arttı

 

Üç ay önce Erzurum’dan Ankara’ya otobüsle seyahat 350 TL iken, 490 TL oldu. İzmir’e seyahat etmenin bedeli 400 TL iken 550 TL, İstanbul’a gitmenin bedeli ise 350 TL’den 600’e yükseldi. Otobüsle seyahat etmenin maliyeti yaklaşık yüzde 50 oranında arttı.

Üç ay önce Erzurum’dan Ankara’ya uçakla seyahat 490 TL’den 925 TL’ye yükseldi. İzmir’e seyahat etmenin bedeli ise 428 TL iken bin 300 TL, İstanbul’a gitmenin bedeli ise 600 TL’den 910 TL’ye yükseldi. Uçakla seyahat etmenin maliyeti yaklaşık yüzde 90 oranında arttı. Uçak ve otobüs bileti fiyatları da ortalama yüzde 70 oranında arttı. Manolya Bulut / Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.