Erzurum Haber Girişi : 02 Temmuz 2021 15:28

Erzurum eğitimi LGS'yle güldü

Erzurum eğitimi LGS'yle güldü
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan Özel Güneş Ortaokulu öğrencisi Yiğit Şakar, bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

ERZURUM AJANS - Türkiye’de 36 ilde sadece 97 kişinin tam puan aldığı LGS’de Erzurum'dan Özel Güneş Ortaokulu öğrencisi Yiğit Şakar, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

 

 

Erzurum’daki eğitim-öğretimin daha da nitelikli hâle getirilmesi için yıl boyunca yoğun bir çalışma yürüten Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü emeklerinin meyvesini aldı. 6 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonucuna göre 36 ilden toplam 97 öğrenci bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alabildi. Erzurum Özel Güneş Ortaokulu öğrencisi Yiğit Şakar, 500 tam puanla Türkiye 1'incisi oldu. 

 

 


Son yıllarda merkezi sınavlardaki başarısını artıran Erzurum, 2021 LGS’de Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir başarı elde etti. 2019 yılında Türkiye ortalamasının 3 puan altındayken, 2020 LGS’de Türkiye ortalamasının 3 puan üzerinde bir ortalama ile başarı elde etmişti. Erzurum, başarısını bu yıl da artırarak Türkiye ortalamasının 15 puan üzerine çıkıp büyük bir ilerleme kaydetti. 

 

 

Erzurum’un 2021 LGS’deki başarısını değerlendiren Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “LGS'de 500 tam puanla Türkiye 1'incisi olan Özel Güneş Ortaokulu öğrencisi Yiğit Şakar'ı ve 1 yanlışla gönüllerimizin şampiyonu olan TOKİ Ortaokulu öğrencisi Zeynep Aysu Özdemir'i, AÜ Süheyla Sıtkı Alp Özel Ortaokulu öğrencileri Duruşah Yapça ve Atakan Kara'yı tebrik ederim. Pandemi olmasına rağmen yıl boyunca tempomuzu hiç düşürmeden çalışmalara devam ettik. LGS sonuçları yayımlandıktan sonra okullardan aldığımız verilerle Bakanlığımızın raporu karşılaştırıldığında başarımızın önceki senelere göre daha da arttığını görüyoruz. Bu anlamda emeklerimizin karşılığını aldığımızı görmek bizi sevindiriyor” dedi.

 

 

2019 yılında başlatılan ERBAP (Erzurum Başarıyı Artırma Programı) kapsamında bu yıl da birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini aktaran İl Müdürü Salih Kaygusuz, "ERBAP’ın altı temel amacından birisi de ‘Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak’. Bu amaç doğrultusunda ilçe müdürlüklerimizin, okul idarelerimizin, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla ilimizde yoğun bir çalışma yürüttük. Kitap okuma faaliyetleri, öğrenci panelleri, zekâ oyunu eğitimleri ve yarışmaları, seminerler ve yapılan daha birçok çalışma öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi motive ederken akademik başarının artmasına da katkı sağladı. Bu çalışmaların yanı sıra çevrim içi ve yüz yüze yapılan kazanım değerlendirme sınavlarıyla öğrencilerimizin gelişimleri takip edildi. Öğrenci, okul, ilçe düzeyinde karneler çıkarılarak eksiklikler tespit edilip önlemler alındı. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz LGS Komisyonu okul idarelerimizle birebir görüşerek çalışmaları takip etti, bu sayede sorunlara anında çözümler ürettik, örnek çalışmaları bütün ilde yaygınlaştırmaya gayret ettik. Ayrıca Bakanlığımızın yayımlamış olduğu örnek sorular ve fasiküllerin tüm öğrencilere ulaştırılması için çalışmalar yapıldı. Öğretmenlerimiz yayımlanan bütün soruları öğrencileriyle birlikte inceleyerek çözdüler. Bakanlığımızın bu fasikül çalışmalarına Ölçme Değerlendirme Merkezimiz de ilimizde görev yapan soru yazarı öğretmenlerin desteğiyle katkıda bulundu. İlimizde hazırlanan Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerine ait fasiküller Bakanlığımız tarafından yayımlandı” diye konuştu. 

 

 

Kaygusuz “Söz konusu eğitim olduğunda her türlü imkânı seferber eden sayın valimiz Okay Memiş’e ve ilimiz siyasetçilerine , Pandemi sürecinde çok zorlu şartlarda bile görev bilinciyle hareket edip öğrencileriyle sürekli iletişim içinde olan, onların sorunlarıyla ilgilenen, her türlü imkansızlıkta bile öğrencisini yalnız bırakmayıp canla başla çalışan öğretmenlerimize, eğitim-öğretimin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için gece gündüz çaba sarfeden il, ilçe ve okul yöneticilerine, sürecin zorluğunu destekleriyle kolaylaştıran velilerimize ve son ana kadar çalışmayı şiar edinmiş geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, bize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.