Erzurum Haber Girişi : 31 Ağustos 2023 13:41

Erzurum - Erzincan ve Bayburt'ta yapılacak... Son tarih 20 Eylül!

Erzurum - Erzincan ve Bayburt'ta yapılacak... Son tarih 20 Eylül!
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)  Erzurum -Erzincan ve Bayburt'ta işsizlik ve meslek edinme hususunda yaşanılan sorunların çözümü için 'TRA1 NEETs YOUth' isimli AB projesinin başvurularını kabul etmeye başladı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)  Erzurum – Erzincan ve Bayburt’ta işsizlik ve meslek edinme hususunda yaşanılan sorunların çözümü için ‘TRA1 NEETs YOUth’ isimli AB projesinin başvurularını kabul etmeye başladı.

 

 

KUDAKA Erzurum – Erzincan ve Bayburt’ta işsizlik ve meslek edinme hususunda yaşanılan sorunların çözümü için  “Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı” (NEET PRO için başvuru kabulüne başladı. Program kapsamında bölgede tekstil sektörüne istihdam sağlamaya yönelik atölye ve işbaşı eğitimleri verilecek. Ayrıca gençlerin iş arama süreçlerine katkıda bulunacak seminerler ve oturumlar düzenlenecek. Eğitimler için son başvuru ise tarihi 20 Eylül olarak duyuruldu.

 

KUDAKA’dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

”Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı” (NEET PRO) kapsamında T.C. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından ülkemizde koordine edilen projemizde bölgemizde gelişmekte olan tekstil sektörüne istihdam sağlamaya yönelik atölye ve işbaşı eğitimleri verilecek, gençlerimizin iş arama süreçlerine katkıda bulunacak seminerler ve oturumlar düzenlenecektir. Masa başı eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılarımız MEB onaylı yeterlilik sertifikalarını alarak, illerindeki ilgili fabrika ve atölyelerde işbaşı eğitimlerine başlamaya hak kazanacaktır. Bunlara ek olarak eğitim ve iş arama süreçlerinde gençlerimize mali yardımlarda bulunulacaktır.

 

18-29 yaş arasındaki gençler alınacak

 

Son başvuru tarihi: 20 Eylül 2023 Eğitimler için son başvuru tarihi 20 Eylül 2023 olan projede 18-29 yaş arasındaki gençlere, tekstil sektörüne yönelik haftada 4 gün ve her eğitim günü 6 saat olmak üzere toplamda 336 saat eğitim verilecektir. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.