Spor Haber Girişi : 05 Şubat 2018 15:45

Erzurum GHSİM’den bir günde beş faaliyet

Erzurum GHSİM’den bir günde beş faaliyet
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi yapmış olduğu faaliyetlerle göz doldurmaya devam ediyor.
Erzurumajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi yapmış olduğu faaliyetlerle göz doldurmaya devam ediyor. Gençlik Liderleri ile stajyer liderler bir günde beş faaliyete imza atarak, rekor kırdı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi yapmış olduğu faaliyetlerle göz doldurmaya devam ediyor. Yakutiye Gençlik Merkezi Gençlik liderleri ve stajyer liderler 1 günde yaptıkları 5 farklı etkinlikle gençlik çalışmalarında çığır açmaya devam ederken, bir rekora da imza attılar.

Maksutefendi Ortaokulu öğrencileri ile yıl dönem içinde gönüllülerle birlikte doğruluk-dürüstlük-vatan sevgisi- çalışkan olmak konularında değerler eğitimi işleyen Yakutiye Gençlik Merkezi yarı yıl tatilinde çocuklarla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde yürütmüş olduğu Kitap Okuma Halkaları projesiyle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyerek Mustafa Kutlu’nun Ya Tahammül Ya Sefer kitabını okuyarak tahlilini gerçekleştirdi.

Çocukların sportif anlamda da gelişimlerini hedefleyen Gençlik Liderleri Kitap Okuma Halkalarına katılan çocukları Buz Pateni ile ödüllendirerek buzda kaymanın keyfini yaşattılar. Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında Palandöken Buz Pateni Salonu’nda devam eden projede yarı yıl tatilinde adeta salonu boş bırakmayan Yakutiye Gençlik Merkezi pilot okulları olan Şair Nefi Ortaokulu, Gazi Ortaokulu ve Maksutefendi Ortaokulu öğrencilerini ve bu okullardaki Afgan öğrencileri Buz Pateni ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadılar.

Çocukların öğleden sonraki durağı Hukuk Fakültesi oldu. Hukuk Fakültesi Dekanlığınca kabul edilen Maksutefendi Ortaokulu öğrencileri hayallerini süsleyen fakülteyi dolaşarak dersliklerde oturup havayı teneffüs ettiler.Çocuklara Hukuk Fakültesi hakkında bilgi verilerek bir çok öğrencinin hedefi olan Hukuk Fakültesi öğrencileri olmaları için önlerinde sadece çalışmanın olduğu stajyer liderler tarafından çocuklara aktarıldı.

Çocuklara pozitif bilimleri sevdirme ve pozitif bilimlere merak uyandırmak amacıyla;

Kimya ve Biyoloji laboratuarlarını gezdirilen, Kimya bölümü asistanları tarafından deneylere aktif olarak katılan çocukların meraklı bakışları ve mutlu anları görülmeye değerdi. Günün son durağı Deneyimli Rehabilitasyon Merkezi oldu. Meleklerle buluşturulan Maksut Efendi Ortaokulu öğrencileri gençlik lideri stajyerleri tarafından oyunlar oynatılarak ve kaynaşarak çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar.

Konu ile ilgili konuşan Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü ve Yakutiye Gençlik Merkezi Müdürü Zülküf Yılmaz, günün çok yoğun olduğu kadar güzel işler yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Gençlik liderlerimiz ve stajyer liderlerim tarafından planlanan projenin çok yönlü olması ve dokunmuş olduğumuz çocuklarımızı da projelere aktif olarak katmamızın eğitimsel anlamda farkındalık oluşturduğunu düşünüyoruz. Bu manada emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.