Erzurum Haber Girişi : 26 Ağustos 2019 14:30

Erzurum için büyük şans

Erzurum için büyük şans
Türkiye’nin turizm fırsatlarının dünyada tanıtılması, turizm yatırımlarının ekonomideki payı ve hizmet kalitesinin artırılması için kurulan ‘Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda Erzurum’un fahri hemşeri beratına sahip Can Dikmen de yer aldı.
Erzurumajans-Türkiye’nin turizm fırsatlarının dünyada tanıtılması, turizm yatırımlarının ekonomideki payı ve hizmet kalitesinin artırılması için kurulan ‘Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda Erzurum’un fahri hemşeri beratına sahip ETF Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen de yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 15 Temmuz 2019 itibariyle yasalaşan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) yönetim kurulu üyelerini atadı. Geçen hafta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ilk toplantıyla göreve başlayan Ajansın, sektör için doğru ve gerekli kararları alacağını kaydeden Bakan Ersoy, Türkiye’ye rakip gördükleri, turizm geliri yüksek veya turizm gelirleri potansiyellerinin üzerinde olan ülkeler incelendiğinde böyle bir ajansın varlığını gördüklerini söyledi. Bakan Ersoy, Ajansın ilk yönetim kurulu toplantısında, yasa gereği seçimlerin yapılacağı 1 Ocak tarihine kadar yönetim kurulunun Bakan tarafından atandığını belirterek, görevi kabul eden kurucu üyelere teşekkür etti.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YU CAN DİKMEN TEMSİL EDECEK

Bakan Ersoy’un Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğine atadığı isimler arasında iş insanı Can Dikmen de yer aldı. 2011 yılında Palandöken’e kurduğu Sway Hotels ile Erzurum’un Fahri Hemşerisi Beratına sahip olan Can Dikmen’in Doğu ve Güneydoğu Bölgelerini temsil edeceği öğrenildi. Dikmen’in yeni görevi başta Erzurum olmak üzere bölge illerinde heyecan uyandırdı.

CAN DİKMEN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Dikmen, çeşitli firmalarda yönetici ortaklığı yaptıktan sonra ETF Tekstil Konfeksiyon Turizm A.Ş.’yi kurdu. 2011 yılında ise Sway Hotel’i Palandöken’de hayata geçirdi. Dikmen, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor.

İŞTE O İSİMLER

Öte yandan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nda şu isimler bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Hilton Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı ve Kurucusu Fettah Tamince, Sway Hotel Palandöken’in Sahibi Can Dikmen, Cem Kınay XPD Kurucusu Dr. Cem Kınay, Diana Travels Agency hissedarı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Palamo Hotels Başkanı Ece Tombul, Concorde Hotels ve Resorts Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yağcı, Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran, Pamuk Gıda Kurucusu Metin Pamukçu, Indigo Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve yedek üye olarak DO&CO Kurucusu Atilla Doğudan.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.