Erzurum Haber Girişi : 15 Temmuz 2023 13:13

Erzurum interaktif yatırım istatistik raporu açıklandı

Erzurum interaktif yatırım istatistik raporu açıklandı
İnteraktif Yatırım Teşvik Belgesi İstatistik Raporu yayımlandı. Erzurum'da elektrik üretiminde 34, ayakkabı imalatında 2, çimento ve alçı ile sertleştirilmiş madde imalatında 2, giyim eşyası imalatında 2 yatırıma teşvik belgesi verildi.

İnteraktif Yatırım Teşvik Belgesi İstatistik Raporu yayımlandı. Erzurum’da elektrik üretiminde 34, ayakkabı imalatında 2, çimento ve alçı ile sertleştirilmiş madde imalatında 2, giyim eşyası imalatında 2 yatırıma teşvik belgesi verildi.


Teşvik Alan Sektörler


Bu yılın ilk 4 ayında ilde, birer olmak üzere Metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, depolama ve ambarlama hizmetleri, kereste ve parke sanayi, Hayvancılık ve Süt hayvancılığı, metal olmayan atık ve hurdaların yeniden değerlendirilmesi, Et işleme ve mezbahacılık yatırımı teşvik aldı.


Enerji Sektörü İlk Sırada


İnteraktif Yatırım Teşvik Belgesi İstatistik Raporunda, Erzurum’a verilen yatırım teşvik belgesi sıralamasında 34 yatırımla Enerji sektörü ilk sırayı alırken bunu 10 yatırımla imalat ve tarım, 1 yatırımla hizmetler sektörünün takip ettiği bildirildi.


Yatırımların 5’i OSB İçinde


Teşvikli belgesi dağılımında bölgesel kategoride yer alan 45 yatırım ağırlık gösterirken, genel kategoride 1 yatırım teşvik belgesine kavuştu. Bölgesel ve genel bazlı yatırımların tamamı yerli sermaye ile gerçekleştirildi. Yatırımların 5’i OSB içinde, 41’i ise OSB dışında yer aldı. İHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.