Bölge Haber Girişi : 01 Nisan 2010 12:25

Erzurum İspir Kaymakamı açıkladı!

Erzurum İspir Kaymakamı açıkladı!
Bayburt ve İspir ilçeleri arasından geçen Çoruh Nehri üzerine yapılan Hidroelektrik Santraller yüzünden rafting ve kano turizminin büyük darbe aldığı açıklandı.

Erzurum Ajans-Bayburt ve İspir ilçeleri arasından geçen Çoruh Nehri üzerine yapılan Hidroelektrik Santraller yüzünden rafting ve kano turizminin büyük darbe aldığı açıklandı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'e İspir ilçesini ziyareti sırasında brifing veren Kaymakam Engin Sarıibrahim, çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden 5 baraj ve 29 Hidro Elektrik Santrali (HES) nedeniyle hem su debisinin düştüğünü hem de su yolunun değiştiğini bildirdi. Kaymakam Sarıibrahim, "Rafting ve kano yapılması için belli bir su yüksekliği ve akış hızı gereklidir. Ancak Çoruh Nehri üzerinde barajların ve

hidroelektrik santrallerinin yapılması, su debisini düşürecek. Bu nedenle artık Çoruh'ta rafting ve kano yapılamayacağı için önemli ölçüde turist kaybı yaşanacak. Bu da bölgenin önemli bir gelir kaybına neden olacak" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.