Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2021 22:40

Erzurum İstanbul'u geride bıraktı

Erzurum İstanbul'u geride bıraktı
Korona virüse karşı radikal önlemlerin alındığı Erzurum, haftalık korona tablosunda vaka sayısının en fazla olduğu il oldu.

ERZURUM AJANS - Onur SAĞSÖZ Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haftalık korona tablosu hayrete düşürdü. Korona virüse karşı alınan önlemlerde Türkiye’de hep ilklere imza atan Erzurum vaka sayısının en çok görüldüğü il oldu.  

 

HANGİ ÖNLEMLER ALINMIŞTI?

 

Pandemi’nin ilan edilmesiyle başlayan maske sorununu ‘üretim’ yaparak kısa sürede çözen kentte bir dizi radikal önlem alınmıştı. Bunların başında ilk olarak umreciler geliyordu. Karantinadan kaçmak için kiraladıkları otobüsle kente gelmek isteyen umrecilere Vali Okay Memiş, izin vermemiş Çorum’dan Ankara’ya gönderilmişlerdi. Yine Türkiye’de bir ilk olarak Erzurum’da ilçelerden ilçelere, ilçelerden Erzurum’a giriş çıkışlar yasaklanmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi olmamasına rağmen Erzurum’da maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmıştı. Bununla birlikte geçen Temmuz ayında vaka artışlarına sebep olan düğün, nişan ve taziyelere kısıtlama ilk olarak Erzurum’da getirilmişti.  

 

 

EN İYİ DURUMDAKİ ŞEHİRDİ!

 

Haftalık korona tablosu ilk açıklandığında Erzurum yüzde 37.71 oranla Türkiye’nin en iyi durumda olan illerinden biriydi. Ardından her hafta düzenli olarak artış başladı. Yüzde 48,30, 50.90, 52.22 ve 72.40 açıklanan tablo geçen hafta 555’e kadar yükseldi. Türkiye genelinde yaşanan düşüşle birlikte Erzurum’da da vaka sayısı bu hafta 192,28 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı 8-14 Mayıs tarihleri arasındaki korona tablosunda vaka sayısın en fazla olduğu il Erzurum oldu.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mhp li 21 Mayıs 2021 14:05

    sizh alen daha çağ da döner yemeye müsaade edersen olacı budur

  • Taha tuglular 20 Mayıs 2021 21:03

    Sayın editör,iki gün önce bu yazıya bir yorum yazdım. Neden yayınlanmadı?

  • Selim 20 Mayıs 2021 05:05

    Erzurum'un birinci olması normal çünkü market e giriyorsunuz tıklım tıklım ve fiziki mesafe yok, maskeler burunda, minibüse biniyorsunuz tıklım tıklım fiziki mesafe yok maskeler burunda denetim desen hiç yok, insanlarda duyarlılık yok.

  • Yusufiyeli 19 Mayıs 2021 09:50

    SEKMEN BAŞKAN İSTİFA ETMELİDİRLER..

  • Ahmet 19 Mayıs 2021 02:18

    Maske takmayan evinde durmayan çoluk çocuğu bahçelere parklara salan vatandaşlar batan esnafında ölenlerinde vebali boynuza

  • ERZURUM AJANS 18 Mayıs 2021 23:56

    Sevgili okuyucularımız, 'Dadaş' ve 'Erzurum' rumuzlarıyla yapılan yorumlar yayınlanmayacaktır.,

  • Sevda 18 Mayıs 2021 22:57

    Çünkü insanlar bayram ziyaretlerinden kendilerini alamıyor, ramazanda iftarları dolanıyor, altın günlerine devam ediliyor. Ve ben bu kişilerin hiçbirine hakkimi helal etmiyorum. Çünkü böyle sorumsuz insanların yüzünden mecburen işe, hastaneye vs. gitmek zorunda olan masum insanlara bulaşıyor.