Medya Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Erzurum kadınına hakaret ödüllendirirldi

Erzurum kadınına hakaret ödüllendirirldi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları`nın (TCDD) `Raillife` adlı dergisine yazdığı `Trenden kaçan oğlan` başlıklı makalenin neden olduğu tepkiler nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı danışmanlığı görevinden alınan Mehmet Aycı, TCDD Basın Yayın ve Halkla İlişki
Erzurum Ajans-Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları`nın (TCDD) `Raillife` adlı dergisine yazdığı `Trenden kaçan oğlan` başlıklı makalenin neden olduğu tepkiler nedeniyle Ulaştırma Bakanlığı danışmanlığı görevinden alınan Mehmet Aycı, TCDD Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine getirildi.

Raillife adlı derginin Şubat-2011 sayısında `Trenden kaçan oğlan` başlıklı yazıda Mehmet Aycı, " Mustafa Çetin Baydar anlatmıştı galiba. Tren Erzurum`a geldikten sonra Yeşilçam`da artist olma hevelisi Erzurum kızları, trenle İstanbul`a kaçarlar. Türlü maceralar yaşadıktan, hatta çam dibine yatırıldıktan sonra tabii artist olamadan ancak `kız gittim, kadın geldim` havasında tekrar memleketlerine dönerler" demesi üzerine Erzurum`daki kadın örgütleri ayaklanmıştı. Bunun üzerine Aycı, Uluştırma Bakanlığı danışmanlığı görevine son verilmişti.

Danışmanlıkg örevinden alındıkta yaklaşık 8 ay sonra Mehmet Aycı, TCDD Genel Müdürlüğü Basın Yayın Halkla İlişkiler Müşavirliği`ne getirildi. Bu duruma tepki gösteren Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, "Erzurumlu hanımlar olarak çok üzgünüz. Dadaş candır, namus abidesidir. Çok üzüldüm. Erzurum`un erkeği ne kadar Dadaşsa hanımı da o kadar Dadaştır" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.