Eğitim Haber Girişi : 03 Ocak 2014 17:15

Erzurum kitap okuyor yarışması

Erzurum kitap okuyor yarışması
Anadolu Eğitimciler Derneği ve Özgün Eğitimciler Derneklerinin iş birliği ile 'Erzurum Kitap Okuyor' adıyla kitap okuma yarışması düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum merkez ve ilçelerindeki bütün ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Anadolu Eğitimciler Derneği ve Özgün Eğitimciler Derneklerinin iş birliği ile 'Erzurum Kitap Okuyor' adıyla kitap okuma yarışması düzenlendi.

Yarışma yapılmasında 'Değerler Eğitimi' kapsamında önemli şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, öğrencilerin kendilerine olan güven duygusunu geliştirmek, öğrencilere okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırılması amaçlanıyor.
Yarışma kapsamında Erzurum merkez ve ilçelerinde yüz bin kitap okunması amaçlandığını dile getiren organizasyon yöneticileri, "Etkinlikler çerçevesinde yazar imza günleri, okur-yazar buluşması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak protokol çerçevesinde geniş bir katılımla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek gibi faaliyetler hedeflenmektedir. Ayrıca Erzurum Tıp Fakültesi Başhekimliği ve Tabipler Odası ile yapılacak protokolle zararlı alışkanlıkları önleme amacıyla sosyal ve kültürel etkinlikler yapılması planlanmaktadır. Yarışmaya Erzurum merkez ve ilçelerindeki bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabileceklerdir. Yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri her sınıf için ayrı ayrı olmak üzere yarışma komisyonu tarafından belirlenen kitapları okuyacaklardır. Yarışmacılar yarışma kitaplarını kendileri temin edecek ve sınavlara kendi imkânları ile katılacaklardır. Yarışma ile ilgili her türlü bilgiye www.erzurumkitapokuyor.com web sayfasından ulaşılabilecek ve öğrenciler yarışmaya bu sayfadan başvurabileceklerdir. Her yarışmadan sonra ödül alacak öğrenciler tespit edilip ödülleri sene sonunda yapılacak olan ödül töreninde verilecektir. Yıl sonunda, yapılan bütün yarışmaların sonucuna göre sınavlara en fazla öğrenci girmesini sağlayan okulun okul aile birliğine bin TL para ödülü; yapılan bütün yarışmaların toplam sonucuna göre, sınava giren öğrenci sayısı en fazla olan öğretmene tablet bilgisayar; öğrencilere ise toplamda 14 tam altın, 29 yarım altın, 29 çeyrek altın, 29 gram altın ve 10 bin 500 Türk lirası ödül verilecektir. Yarışmada verilecek diğer hediyelerle birlikte toplam 40 bin Türk lirası değerinde ödül verilmiş olacaktır." Dedi.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.