Erzurum Haber Girişi : 23 Temmuz 2022 14:21

Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yılı çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlandı

Erzurum Kongresi'nin 103'üncü yılı çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlandı
Tören, Havuzbaşı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

ERZURUM AJANS / 9’ncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Vali Okay Memiş tarafından büste çelenk sunumu yapıldı. 

 

Cumhuriyet Caddesinden başlayan kortej yürüyüşü Erzurum Kongre Binası önünde son buldu. Protokolü, kongre delegelerini canlandıran tiyatro ekibi ve halk oyunları oynayan bar ekibi karşıladı. 

 

Erzurum kongresinde alınan kararlarla ‘Vatan bölünmez bir bütündür’ anlayışını canlandıran tiyatro ekibi büyük ilgi ile izlendi. Daha sonrasında ise mehteran takımının yaptığı gösterilerin ardından tören son buldu.

 

 

Kongre binasında gerçekleştirilen törende konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, 103 yıl önce Erzurum kongresinde alınan kararların milletimizin kurtuluşu olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatanımızın kurtuluşa erdiğini belirtti.

 


Daha sonra konuşma kürsüsünde konuşmalarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Kongrenin 103’ncü yılını tıpkı o günkü hislerle kutladığını belirterek, emperyalist güçlerle olan savaşın hala devam ettiğini ve 103 yıl önce vatan ve millet olarak nasıl mücadele edildiyse bugünde mücadele verildiğini söyledi. İHA

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş Eşref 24 Temmuz 2022 11:50

    Bu ülkeyi bize emanet eden başta Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bu ülkenin ve yüce Atatürk ' ün kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Eğer onlar olmasaydı, bugün belki de bu ülke ve bizler yoktuk. Mekanları cennet olsun. Amin.