Erzurum Haber Girişi : 18 Temmuz 2022 12:32

Erzurum Kongresi'nin 103. Yıl dönümü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenlenecek

Erzurum Kongresi'nin 103. Yıl dönümü sebebiyle bir dizi etkinlik düzenlenecek
Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 23 Temmuz Erzurum Kongresi, 103. Yıl dönümünde törenle kutlanacak.

ERZURUM AJANS / Türkiye  Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında  23 Temmuz 1919’da Erzurum’da toplanan kongrenin yıl dönümü  sebebiyle törenler için hazırlıklar devam ediyor.

 

23 temmuz günü saat 10.00’da Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak törenlerde kutlama mesajları okunacak, günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerin okunacağı  törende Erzurum halkı adına Büyükşehir Belediye  Başkanı Mehmet Sekmen bir konuşma yapacak. Tören halk oyunları ekibinin gösterisi ile  sona erecek.

 

 

Kongre binasındaki tören

 

Törenin ardından atlı gruplar, öğrenci ve sporcuların  taşıyacağı Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı  ile birlikte Cumhuriyet Caddesi’nden Menderes Caddesi’ni takiben Erzurum Kongre binasına kadar olan güzergahta kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kongre binasındaki tören ise saat 11.00’de başlayacak. Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçılarının kongreyi temsili olarak canlandırılmasının ardından tarihi toplantının gerçekleştiği salonda , o gün yaşananlar hakkında bilgi sunulacak. Kongre binası bahçesinde de mehter takımı bir gösteri sunacak.

 

Diğer etkinlikler

 

Etkinlikler çerçevesinde  Erzurum kalesi önündeki Erzurum Şehir Arşivinin ve binasının açılışı gerçekleştirilecek. Saat 15.0’te ise Jandarma Çelik Kanatlar Grubu  Helikopter gösterisi sunacak.  Saat 15.30’da ise Olimpiyat Parkında Türk Yıldızları Gösteri Grubu tarihi kongreye saygı uçuşu icra edecek. Yakutiye Kent Meydanı’nda Erzurum Kalkınma vakfı Türk Sanat Müziği korosu bir konser sunacak.  Tarihi kongre anısına Atlama Kulelerindeki olimpiyat meşalesi de yakılacak.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.