Siyaset Haber Girişi : 25 Aralık 2015 15:41

Erzurum MHP Milletvekili Kamil Aydın'dan Sancar için kanun teklifi

Erzurum MHP Milletvekili Kamil Aydın'dan Sancar için kanun teklifi
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Millet Vekili Prof.Dr. Kamil Aydın; TBMM'ye sunduğu kanun teklifi ile gündeme geldi.
Erzurumajans-Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Millet Vekili Prof.Dr. Kamil Aydın; 
TBMM'ye sunduğu kanun teklifi ile gündeme geldi.

Kanun Teklifi, 8 Eylül 1946 yılında Mardin'in Savur İlçesi'nde dünyaya gelen ve 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan ilk Türk Vatandaşı olan Prof.Dr. Aziz Sancar 
hakkındadır.

MHP Erzurum Millet Vekili Prof.Dr. Aydın, Prof.Dr. Aziz Sancar'ın isminin, Mardin Artuklu Üniversitesi "Fen- Edebiyat Fakültesi" ibaresi yerine "Prof. Dr. Aziz Sancar Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi" olarak değiştirilmesi için kanun teklifinde bulundu.

Millet Vekili Aydın'ın gerekçe olarak sunduğu metinde , "Nobel Kimya Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, bilim dünyasında insanlığın geleceğine yönelik çalışmalarıyla, Türk Milletinin adını onurla ve gururla yaşatan bir isim olarak tanınmış, milletimizin gurur kaynağı olmuş ve eğitim çağındaki gençlerimizin önünde rol model haline gelmiştir. 

Prof. Dr. Sancar, bilim ödüllerinden birisini hak etmiş olması ile Türk coğrafyasında en büyük izlerden birisi olarak insanlık tarihine not edilecektir. 

Türkiye Cumhuriyeti üstün nitelikli bireylerinin adını yaşatarak gelecek kuşaklara gösterebileceği örnek başarıya imza atacak yeni isimlerin de cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi sağlanmalıdır." İfadeleri yer aldı.

Gündemde dikkati üzerine çeken bu kanun teklifi önümüzde ki günlerde TBMM'den çıkacak karar ile Bakanlar Kurulu tarafından yürütülecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.