Erzurum Haber Girişi : 25 Ekim 2022 12:09

Erzurum - Muş karayoluna 2 metre mesafede gömülü uzaktan komutalı EYP düzeneği ele geçirildi

Erzurum - Muş karayoluna 2 metre mesafede gömülü uzaktan komutalı EYP düzeneği ele geçirildi
Erzurum'da şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Murtaza Güneş operasyonunda Erzurum-Muş karayoluna 2 metre mesafede gömülü uzaktan kumandalı EYP düzeneği ele geçirildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı timleri Köprüköy ilçesinin Geyikli Mahallesi Uluderesi mevkiinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca geçmiş yıllarda hazırlanan El Yapımı Patlayıcı ele geçirdi.  

 

 

Karayoluna yaklaşık 2 metre uzaklıkta menfezin yanına gömülü halde bulunan 3 adet elektrikli fünye, 10 kilogram Amonyum Nitrat ve 200 gram plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş, ve 1500 metre kablo çekilmiş uzaktan kumandalı EYP, ekipler tarafından imha edildi.  

 

 

Yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla terörle mücadele konusunda, ilgili mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, emniyet ve asayiş görevlerinin yerine getirilmesine azim ve kararlılık ile devam edilmektedir” denildi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.