Bölge Haber Girişi : 11 Eylül 2010 00:16

Erzurum Nüfus Müdürlüğü'nde skandal!..

Erzurum Nüfus Müdürlüğü'nde skandal!..
Referandumda oy kullanmak amacıyla kimliklerine TC numarası almak isteyenler sabah saatlerinde geldiği Erzurum Nüfus İl Müdürlüğü'nün kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
Erzurum Ajans-Referandumda oy kullanmak amacıyla kimliklerine TC numarası almak isteyenler sabah saatlerinde geldiği Erzurum Nüfus İl Müdürlüğü'nün kapalı olması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

Türkiye genelinde TC kimlik numarası olmayanların nüfus cüzdanlarını yenilemeleri için nüfus müdürlükleri bayramda da çalışıyor. Erzurum'da ise bugün sabah saatlerinde Nüfus Müdürlüğü'ne gelen çok sayıda vatandaş, Nüfus İl Müdürlüğü'nün kapalı olduğunu görünce işlerini yaptıramadan geri döndü.

Duruma tepki gösteren Muhlis Yıldız (40), referandumda oy kullanıp vatandaşlık görevini yerine getirmek için kimliğini değiştirmek istediğini, ancak nüfus dairesinin kapalı olduğunu söyledi. Yıldız, nüfus müdürlüklerinin bayramda açık olması gerektiğini hatırlattı.

Referandumda oy kullanabilmek amacıyla yürümekte zorluk çeken babası ile kimlik değiştirmeye gelen Fuat Yıldırım (40) ise tepkisini şöyle dile getirdi: "Bayram süresince nüfus dairelerinin açık olduğu söylenmişti. Ancak Erzurum'da nüfus müdürlüğü kapalı. Referandum için TC numarası gerekli, değiştirme zorunluğu var, bayram ziyaretlerini bırakıp geldik ama bizim gibi yüzlerce kişi Nüfus İl Müdürlüğü kapalı olduğu için geri döndü." diye konuştu.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise koruması aracılığıyla yaptığı açıklamada, Nüfus İl Müdürlüğü çalışanlarının geç kaldığını ve nüfus müdürlüğünü açmaları için talimat vereceğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.