Erzurum Haber Girişi : 31 Ağustos 2012 17:00

Erzurum organize sanayi bölgesi büyüyor

Erzurum organize sanayi bölgesi büyüyor
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, 2009 yılında göreve geldiklerinde OSB'de 93 parselin 33'ünün aktif olduğunu ifade ederek “Yönetim kurulu olarak kendimize program yaptık.
Erzurum Ajans-Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, 2009 yılında göreve geldiklerinde OSB'de 93 parselin 33'ünün aktif olduğunu ifade ederek “Yönetim kurulu olarak kendimize program yaptık. Parsel sayısı 125'e çıkarıldı. Pasif parsel sayısı 6'ya düşürüldü" dedi.
Bakaç, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Bölgede istihdamı arttırmak için çalışma yaptıklarını ifade eden Bakaç, toplam istihdam sayısının yaklaşık 4 bin kişiye ulaştığını söyledi.
OSB'nin kuruluşundan beri 37 yıldır kullanılan içme suyu hatlarının da yenilendiğini dile getiren Bakaç, şunları kaydetti:
“Yönetim kurulumuz göreve geldiği Mart 2009 itibarı ile bölgemizde yer alan işletmeler üzerinde yapılan çalışmalar ile tespit edilen personel sayısı yaklaşık olarak bin 700 idi. Yönetim kurulumuz bu sayının artırılması ve ilimizin işsizlik sorununa olumlu manada artış sağlanması amaçlı ön çalışmalar yaptı. İstihdamı artıracak ve bölgemiz imkanlarından en yüksek seviyede faydalanacak sektörleri belirleyerek yerel ve ulusal firmalar ile görüştük. Bu firmaların bölgemize yatırım yapmaları konusunda girişimlerde bulunduk. Yönetim kurulumuzun ilk hedef olarak belirlemiş olduğu istihdamı arttırıcı yatırımların bölgemize ve dolayısıyla ilimize kazandırılması çalışmaları zaman içerisinde gerekli ilgiyi gördü. Sağlanan imkanlar ile hızlı bir yatırım ayağı başlatıldı. Organize sanayinin 37 yıllık alt yapısını yeniledik. Şimdi de yollarımıza asfalt döküp yeniliyoruz. Eylül ayından itibaren de sanayicimize suyu ücretsiz vereceğiz. Yapılan bu yatırımlar doğrultusunda bugüne kadar bölgemize yatırım yapması sağlanan firmalar ile toplam istihdam sayımız yaklaşık 4 bin kişiye ulaşmış durumda. Yönetim kurulumuz Organize Sanayi Bölgesinin yatırımcılara cazip hale gelmesi için yapmış olduğu çalışmaları kararlılıkla devam ettirerek bölgemiz ve ilimiz işsizlik sorunun çözümünde etkin bir rol üstlenmeye devam edecektir.”
Toplantıdan sonra Bakaç ve basın mensupları Karadayı Gruba ait olan Pusula gazetesinin baskı tesislerini ziyaret etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.