Bölge Haber Girişi : 05 Nisan 2010 11:48

Erzurum Palandöken'de kavaklar kesiliyor!

Erzurum Palandöken'de kavaklar kesiliyor!
Palandöken ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçelerinde bulunan tüm kavak ağaçları, yaydıkları polenler yüzünden bahar ayında kesiliyor.

Erzurum Ajans-Palandöken ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların bahçelerinde bulunan tüm kavak ağaçları, yaydıkları polenler yüzünden bahar ayında kesiliyor.
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, özellikle mayıs ve haziran aylarında salgılamış oldukları polenlerin insan sağlığı açısından zararlı olduğu yönündeki açıklamalar dayanarak bahar ayında ilçedeki kavak ağaçlarının kestirdiklerini söyledi.
İlçenin mücavir alanlarında bulunan kavak ağaçlarının, ilkbaharda çiçek açma döneminde yaklaşık 10–15 gün süresince çevreye bıraktığı kavak çiçeği (polen) astım ve sağlık sorunu olan insanları rahatsız ettiğini ayrıca karga türünden kuşların da yuva yaparak çevreyi aşırı şekilde kirlettiklerini belirten Başkan Bulutlar, “Palandöken İlçesinde Maksut Efendi, Yunus Emre, Kazım Yurdalan, Palandöken, Ertuğrul Gazi Mahallelerinde aşırı şekilde dikilmiş olan kavak ağaçlarının görünüm ve gölgelik olarak hiçbir özelliği bulunmamaktadır. Bu ağaçlar sonbahar aylarında yaprakların dökülmesiyle bahçelerde sadece kirlilik yapmaktadır. Palandöken’de kamu kurum kuruluşlar ile köy mahallelerimizde, park ve bahçelerimizde, mesire alanındaki tüm kavak ağaçlarını kesmek için Büyükşehir Belediyemizle, Kurumlarımızla, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu polen yayan kavakların kesme işlemine başladık. Kesilen kavak ağaçlarının yerine vatandaşlarımıza şehrimizin iklim şartlarına uygun, geniş yapraklı estetik özelliği olan ve çevreyi rahatsız edici hiçbir etkisi olmayan karaağaç, huş, dışbudak, salkım söğüt, sarıçam ve meyve fidanı gibi güzel türdeki ağaçlar verilecek vatandaş fidanlarını kendi bahçesine dikerken Bizler de belediye olarak saydığımız türden fidanları yeşil alanlarımıza dikeceğiz. ” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.