Erzurum Haber Girişi : 18 Mayıs 2022 11:51

Erzurum polisi 16 yıl önce işlenen cinayeti aydınlattı

Erzurum polisi 16 yıl önce işlenen cinayeti aydınlattı
Erzurum'da 2006 yılında ortadan kaybolan Recep Akpınar'ın öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayın şüphelilerinden Mehmet G.'nin psikolojik tedavi görmesi ve polisin ısrarlı takibi cinayetin üzerindeki sır perdesini kaldırdı. İşte detaylar...

ERZURUM AJANS Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, 2006'da ailesi tarafından kayıp ihbarı yapılan Recep Akpınar'a ait dosyayı mercek altına aldı.

 

Dosyadaki isimler üzerinde araştırma yapan polis, o dönemde Recep Akpınar ile sık sık telefonda görüştüğü belirlenen Mehmet G.’yi takibe aldı. Akpınar’ın kaybolmasından sonra başka bir kente taşınan ve soyadını değiştiren Mehmet G.’nin bir süre psikolojik tedavi gördüğü tespit edildi.

 

Erzurum polisi ayrıca yine o dönemde Akpınar ile iletişimde olan Necmi A.’dan da şüphelenerek yaklaşık 6 ay boyunca her iki isim üzerinde takibini yoğunlaştırdı.

 

 

İlk olarak Aydın’da gözaltına alınan Mehmet G., borçlu oldukları Recep Akpınar’ı, Necmi A. ile öldürüp Aşkale ilçesi Kop Dağı yakınlarında bir araziye gömdüklerini itiraf etti. Mehmet G., ayrıca olaydan sonra ruhsal çöküntü yaşadığını ve psikolojik tedavi gördüğünü de söyledi.

 

Daha sonra Necmi A. ve kendilerine yardım ettiği iddia edilen Mitat A’da Erzurum’da yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

İTİRAF ETTİLER

 

Polis, borçlarını ödeyemeyecek duruma geldikleri için Akpınar’ı öldürdüklerini itiraf eden Necmi A.’nın gösterdiği yerde inceleme yaptı. Kop Dağı mevkiinde köpekler yardımıyla yapılan kazı çalışmaları sonrasında maktul Akpınar’a ait olabileceği düşünülen bulgu ve deliller incelenmek üzere Adli Tıp’a gönderildi.

 

Bu arada ifadeleri tamamlanan ve sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.