Erzurum Haber Girişi : 25 Nisan 2023 10:43

Erzurum polisi operasyondaydı, işte nefes kesen görüntüler

Erzurum polisi operasyondaydı, işte nefes kesen görüntüler
Erzurum polisi dün gece 'kökünü kurutma operasyonu' düzenledi. Operasyonu bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yönetti ardından detaylarını açıkladı.

Erzurum ve Nevşehir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenlenen 'Kökünü Kurutma' operasyonlarında 133 şüpheli yakalandı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu meselesine terör meselesi gibi bakıyoruz. Dünyanın en temel güvenlik meselesi olarak bakıyoruz" dedi.

 

 

Erzurum'da 7 ay süren teknik takibin ardından, bu sabah 'Kökünü Kurutma Operasyonu' için düğmeye basıldı. Türkiye genelinde 51'incisi düzenlenen operasyon, saat 04.00'te başladı. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddia edilen 105 şüpheli için gözaltı kararı verildi. 864 personel, 1 hava aracı ve 10 narkotik dedektör köpeğinin katıldığı operasyonda; 123 adrese basıldı. 4 saat süren operasyonda 92 şüpheli, gözaltına alındı. 52'nci 'Kökünü Kurutma Operasyonu' ise Nevşehir'de düzenledi. 4 ay süren teknik takip sonrası 47 şüphelinin yakalanması için 47 adrese baskın yapıldı. 123 personel, 1 hava aracı ve 5 narkotik dedektör köpeğinin katıldığı operasyonda 41 şüpheli, yakalandı. 

 

 

BAKAN SOYLU: UZUN SÜRE HAPİSTE KALACAKSINIZ 

 

Operasyonlara ilişkin Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplam 152 şüpheliden 133'ünün yakalandığını belirterek, "Öncelikle bu operasyona katılan arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kutluyorum. Kendilerini saat 04.00'te yolcu ederken de 'Allah, ayaklarına taş değdirmesin' demiştik. Allah'a şükür; kaza bela olmadan, herhangi bir olay meydana gelmeden şüpheliler yakalanmış, gözaltına alınmıştır. Bundan sonra da uyuşturucu ile mücadele devem edecektir. Bizim asla vazgeçmeyeceğimiz, asla gevşetmeyeceğimiz, geri adım atmayacağımız mücadelemizdir. Afet yönetsek de zor günlerden geçsek de seçim ortamında olsak da başka gündemlerimiz peşinden gelse de evlatlarımız arkadaşlarımız, bu mücadeleyi aralıksız sürdürecektir. Uyuşturucu alım satımı yapanlara, imal edenlere, organize edenlere sesleniyorum; yapmayın aynen bugün olduğu gibi yine afetin en önemlerinde olduğu gibi geliriz ve affetmeyiz. Mutlaka yakalanacaksınız ve uzun süre hapiste kalacaksınız" dedi.

 

 

Soylu'ya basın açıklamasında Erzurum Valisi Okay Memiş, Emniyet Müdürü Levent Tuncer ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek eşlik etti. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ALİ MURAT URAL ERZURUM 27 Nisan 2023 07:40

    OPERESYONDA EMEĞİ GEÇEN TÜM POLİS ARKADAŞLARA ŞÜKRÜNLARIMI SUNUYORUM.TOPLUM OLARAK DA POLİS ARKADAŞLARA YARDIMCI OLMAMIZ LAZIM.DUYUDĞUNUZ Bİ ŞEY OLURSA HEMEN 155 İ ARAYIN.POLİS ARKADAŞLAR BAŞARILARINIZIN DEVAMINI TEMENNİE DERİM.DUALARIM SİZLERLE..ALLAH IN RAHMETEİ BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN.ALLAH SİZLERE HZ HAMZAYA VERDİĞİ GÜÇDEN VERSİN.....