Erzurum Haber Girişi : 22 Ocak 2013 16:01

Erzurum polisine tutanak yetkisi

Erzurum polisine tutanak yetkisi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen “Genel Zabıta Trafik İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Eğitimi” sonrasında 349 polise tutanak düzenleme yetkisi verildi.
Erzurumajans-Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen “Genel Zabıta Trafik İhlali Tespit Tutanağı Düzenleme Eğitimi” sonrasında 349 polise tutanak düzenleme yetkisi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2012/62 numaralı genelge emirleri doğrultusunda “Genel Zabıta Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı Düzenlenmesi” konusunda toplamda 4 saat olarak; tespit tutanağı düzenleme ve uygulama, tespit tutanağı düzenlenecek ihlaller, tutanak düzenleme esasları ve sürücülerle iletişim konularında verilen eğitim sonucunda başarılı olan İl Emniyet Müdürlüğü emrinde sivil ve resmi görev yapan toplam 349 personele, “Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı” düzenleme yetkisi verildi.

Polis Evinde düzenlenen törende bir konuşma yapan Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün gerçekten güzel bir uygulaması. Son derece olumlu olan bir şey. Biz belirli kişilere fahri trafik müfettişliği görevini veriyoruz ama aslında trafikte, bizzat Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir polis memurunun bu konuda suç işlenen bir mahalde, suç işlendiğini gördüğünde müdahale etme zorunluluğu vardır. Tabii her konuda değil, trafik kanunu son derece değişken bir mevzuattır. Sadece trafik kanunundan, trafik yönetmeliği dışında ildeki trafik komisyonlarının almış oldukları kararların uygulanması yine trafik polisleri marifetiyle uygulanmaktadır. İdarenin verdiği kararlar polis ve jandarma marifetiyle uygulanmaktadır. Sizlerin de, bu 349 arkadaşımızın eğitimleri trafik kazalarının azalmasında ve trafik güvenliğinin sağlanmasında önemli faydalarının olacağına inanıyorum.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Yıldız, “Önemli olan ilimizdeki trafik sorunlarının en aza indirilmesi. Bu bizim en temel hedefimizi olacaktır. Zaten kuralların uygulanması konusunda katkı sağlamanız, diğer uzmanlık gerektiren konularda mutlak suretle trafik ekiplerimizi görev yerine çağırmak suretiyle gereğinin yapılmasını sağlamak sizin esas göreviniz olacaktır. Vatandaşlarımıza şu uyarıyı yapmak istiyorum. Trafik kurallarına sadece kurallara uymak zorunda oldukları için veya ceza yememek için uymalarının ne kadar yanlış olduğunu, hâlbuki bu kuralların toplum hayatını düzenleyen ve güvenliğini amaçlayan bir kurallar bütünü olduğunu anlamamız gerekir. Bu kurallara daha fazla dikkat edilmesinin gereği trafik branşındaki trafik personelimizin haricinde artık 349 kişinin kendilerini takip edeceğinin farkına varmalarını istiyorum.” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın konuşmasının ardından belge almaya hak kazanan personele belgeleri, verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.