Sağlık Haber Girişi : 01 Şubat 2016 21:53

Erzurum Sağlık Kampüsü'nün açılış tarihi belli oldu

Erzurum Sağlık Kampüsü'nün açılış tarihi belli oldu
Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, 29 Ekim 2017'de açılması planlanan hastane için hastane yöneticilerinden oluşan bir heyet kurduklarını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Sağlık Kampüsü 29 Ekim 2017'de hizmete girecek. Kış mevsimi sebebiyle inşaatın durduğu projede bazı bölümlerde revize çalışmaları yaptıklarını belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, hastane yöneticilerin bir ekip oluşan ekip açılış tarihine kadar yapılması gerekenleri bir bir tespit ettiklerini açıkladı.

Erzurum Çat yolu üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan ancak müteahhit firmalardan birinin yasaklı duruma düşmesiyle 2013 yılı Ocak ayında Danıştay'ın aldığı kararla durdurulan Erzurum Sağlık Kampüsü inşaatının, Sağlık Bakanlığı'nca yeniden ihale edildi. İlgili müteahhit firmaya yer teslimi 22 Eylül 2014 Pazartesi günü yapıldı.

319 Milyon liraya ihale dilen Sağlık Kampüsü'nde depreme dayanıklı izoletörler kullanıldı. Ameliyathane ve yoğun bakım üniteleriyle birlikte toplam 1200 yatak kapasitesine sahip sağlık kampüsünde, 150 Yataklı Kadın Doğum, 150 Yataklı Çocuk Hastalıkları, 100 Yataklı Onkoloji, 150 Yataklı Göğüs Hastalıkları, 150 Yataklı Kalp ve Damar Cerrahi Hastaneleri hizmet verecek. Ayrıca; hastane projesine Sağlık Müdürlüğü hizmet binası, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası, 2 adet 1300 kapasiteli otopark, kreş binası ile Erzurum için hizmet verebilecek üst seviyede konferans salonunun projeye eklendi.

Projeler revize ediliyor

Kış mevsimi sebebiyle çalışmaların durduğu Sağlık Kampüsü Projesiyle ilgili bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, projeyle ilgili artık bir sorun kalmadığını söyledi. Devam eden inşaatla ilgili olarak bazı revize çalışmaları yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Yeni bir hizmet alanı çıktıkça biz de plan üzerinde revizeye gidiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın hastanede olmasını istediği bazı bölümler var. Bu bölümleri inşaat bittikten sonra yapmak yerine proje üzerinde şimdiden düzenleme yapıyoruz. Masalarımızda projeler serili. Hizmet alanı ihtiyacı ortaya çıktıkça biz de gerekenleri yapıyoruz" dedi.

Yöneticilerden ekip kuruldu

Erzurum'da 29 Ekim 2017'de hizmete girmesi beklenen Sağlık Kampüsü'yle ilgili inşaat devam ederken diğer tıbbı cihaz ve donanım için hastane yöneticilerinden ekip kurdukları bilgisini veren Erdoğan, "Öyle bir çalışma yürütüyoruz ki inşaat bittiğinde hastanenin perdeden her türlü tıbbı cihazına varana kadar bütün ihtiyaçlarının tamamlanacak. Bu konuda hastane yöneticilerinden ekip oluşturduk. Onlar yeni hastaneye taşınacak cihaz ve eşyaları belirliyor. Yeni alınması gereken cihazlarla ilgili hazırlık yapıyorlar. Hastanelerdeki cihazların envanterini çıkarıyorlar. 29 Ekim 2017 tarihine kadar inşallah hastanenin bütün eksiklerini tamamlayacağız" diye konuştu.

50 yıllık sağlık ihtiyacı

Erzurum Sağlık Kampüsü'yle bölgenin yaklaşık 50 yıllık sağlık hizmetleri ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, "Kampüse taşındığımız zaman nitelikli yatak oranımız yüzde 100'e ulaşacak. Her türlü teknik donanıma sahip kampüsle Erzurum'un 50 yıllık sağlık ihtiyacı da karşılanmış olacak" dedi.

Salih Tekin/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.