Erzurum Haber Girişi : 15 Şubat 2021 14:24

Erzurum şehidini uğurladı

Erzurum şehidini uğurladı
Kuzey Irak'taki Gara bölgesinde PKK'lılar tarafından şehit edilen 13 kişiden biri olan Jandarma er Sedat Sorgun, dua ve gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Van’da vatani görevini yapan Jandarma er Sedat Sorgun, 2015 yılında Şanlıurfa’dan Erzurum’a gelirken, Diyarbakır Lice’de PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. O günden bu yana kendisinden haber alınamayan Sorgun’dan acı haber dün geldi. PKK’lı teröristlerin Kuzey Irak’taki Gara bölgesindeki mağarada katlettiği 13 kişiden biri olan Sedat Sorgun’un cenazesi dün akşam Erzurum’a getirildi. 

 


 

FOTOĞRAFINI VE TABUTUNU ÖPTÜ


Şehit er Serkan Sorgun için bugün Narmanlı Cami’nde tören düzenlendi. 6 yıldır oğlundan haber alamayan baba Nihat Sorgun, şehit evladının önce fotoğrafını ardından Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Gözyaşlarını sel olduğu o anlarda, baba Sorgun sadece “İçim yanıyor” diyebildi. Küçük yaşta annesini kaybeden Sedat Sorgun üvey annesi Aynur Sorgun da güçlükle ayakta durabildi. 

 

 

‘KAHROLSUN PKK’ SLOGANLARI ATILDI


İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit er Sedat Sorgun’un naaşı top arabasına konulurken, törene katılan binlerce vatandaş, tekbirler eşliğinde ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Sorgun cenazesi dua ve gözyaşları arasında Abdurrahman Gazi’deki aile mezarlığına defnedildi.

 

 

Cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı, Tayyip Sabri Erdil, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilçe belediye başkanları, MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, protokol üyeleri, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.