Kültür-Sanat Haber Girişi : 31 Ocak 2018 19:15

Erzurum Şehir Tiyatrosu’ndan muhteşem bir oyun

Erzurum Şehir Tiyatrosu’ndan muhteşem bir oyun
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerden tam not aldı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği “Bir Delinin Hatıra Defteri” adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerden tam not aldı.

Rus Yazar Nikolay Vasilyeviç Gogol’un dev yapıtlarından biri olan tiyatro oyunu, Erzurum seyircisinden yoğun ilgi gördü. Ahmet Buğrahan Yanık’ın rol aldığı oyunun yönetmenliğini Emrah Çılgı yaptı. Dramaturjisi Ziya Kibar tarafından gerçekleştirilen oyunun ışıkları Eser Dursun, kostüm tasarımı da Fatih Korukcu’ya ait.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, “Gogol’un yazdığı ‘Bir Deli’nin Hatıra Defteri’ni Erzurum seyircisi ile buluşturduk. Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen bu başyapıtta bir delinin değil, adım adım deliliğe giden, yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir karakteri ele aldık. 4 yıldır ilimizin sanat ve kültür hayatına tiyatro sanatını kullanarak destek olmaya çalışıyoruz. Bugün gelinen noktada açık hava gösterileri, kumpanya, çocuk oyunları, ilçelerde hayat bulan Ramazan eğlenceleri ile birlikte yaklaşık 50 bin seyirciye ulaştık. Sanata ve sanatçıya desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sanat Yönetmeni Çılgı ayrıca, oyunun şubat ayında her pazartesi ve salı İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneleneceğini, “Komşu Köyün Delisi”, “Aşığız İstiklale” çocuk ve turne oyunlarıyla da bu yıl kentte dolu dolu bir tiyatro döneminin yaşanacağını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.