Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Mayıs 2014 18:16

''Erzurum Tabyaları Gravürleri'' projesi...

''Erzurum Tabyaları Gravürleri'' projesi...
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, başlattıkları "Erzurum Tabyaları Gravürleri" adlı proje ile tabyaları tuvallare yansıtıyorlar.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, başlattıkları "Erzurum Tabyaları Gravürleri" adlı proje ile tabyaları tuvallare yansıtıyorlar.

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Küçüköner'in yönetiminde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katıldığı çalışma Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'tan tam not aldı. Öğrencilerin tabyalardaki saha çalışmasını yerinde gören ve çizilen resimleri tek tek inceleyen Vali Altıparmak bu anlamlı çalışmalarından dolayı hoca ve öğrencilere teşekkür etti.


Vali Altıparmak'a proje ile ilgili bilgi veren Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Küçüköner Şanlı tarihimize Erzurum tabyalarındaki savunmasıyla yön vermiş olan milli mücadeleyi tekrardan hatırlamak ve tabyaların mimari yapılarının resimlerini çizerek geleceğe birer belge sunmak istediklerini söyledi. Küçüköner, "2013 yılında Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında "Erzurum Tabyaları Gravürleri" adlı proje başlatılmıştır. Proje Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Özgün Baskı Atölyesinde yürütülmektedir. Projeye Öğretim Üyeleri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılmaktadır" dedi.

Ziyaretin ardından Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Küçüköner tarafından çizimi yapılan bir tablo Vali Altıparmak'a hediye edildi.

TABYALARA ZİYARETÇİ AKINI...


Milli mücadelemizin önemli eserlerinden olan tabyalara ziyaretçi akını sürüyor. İl içinden ve il dışından her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan Erzurum tabyaları haftasonu yine cıvıl cıvıldı.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin başlattıkları "Erzurum Tabyaları Gravürleri" adlı projeyi gezmek üzere tabyalara giden Vali Altıparmak burayı gezmeye gelen vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Ziyaretçilerin ilgisinden oldukça memnun kalan Vali Altıparmak tabyaların öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ve bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.