Bölge Haber Girişi : 06 Ekim 2011 17:55

Erzurum Tarım Fuarı'nda protokol krizi!..

Erzurum Tarım Fuarı'nda protokol krizi!..
Erzurum'da düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarının açılış töreninde oturacak yer bulamayan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler tepki gösterdi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da düzenlenen Doğu Anadolu Tarım Fuarının açılış töreninde oturacak yer bulamayan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler tepki gösterdi. Kenarda oturmak zorunda kalan Başkan Küçükler, kurdela kestikten sonra fuar alanını terk etti.

İstasyon Meydanında düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Doğu Anadolu Tarım Fuarının açılış törenine Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ile Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Altun, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim kurulu Üyesi Latif Maskan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Altun, "Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyeye gelmesini sağlamaktır. Fuara yaklaşık 150 yerli ve yabancı firma katıldı. Dünyanın yedinci tarım ülkesi Türkiye'dir. Bu bağlamda Erzurum'un ülkemizde tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Fuarda üreticiler teknolojiyle işlerinin kolaylaşacağını görecek" dedi.

Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler kendisine protokolde oturacak yer ayrılmadığını görünce kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Başkan Küçükler, kurdela kesimi sırasında makasların bulunduğu tepsiyi tutan görevlinin kendisine ikaz üzerine makas uzatmasına da sinirlendi. Daha sonra İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Altun ile tartışan Ahmet Küçükler makam arabasına binerek fuar alanından uzaklaştı. Başkanın fuarı terk etmesinin ardından katılımcılar "Başkan küstü, o yüzden gitti" dediler.

Tarımsal Furanı açılışı nedeniyle bir de en güzel buzağı yarışması düzenlendi. Yöreden 23 besicinin 32 buzağı ile katıldığı yarışmada montofon, angus ve holstein dallarında dereceye giren birinci seçilen hayvanların sahiplerine süt sağım makinesi, buzağının bir yıllık sigortası yaptırıldı ve yem verildi. Buzağıları ikinci olanlara tam altın, üçüncülere de çeyrek altın hediye edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.