Türkiye Haber Girişi : 18 Nisan 2018 18:15

Erzurum'un Meşhur Kadayıf dolması Bodrum'da

Erzurum'un Meşhur Kadayıf dolması Bodrum'da
Erzurum’un vazgeçilmez tatlısı kadayıf dolması turistik ilçe Bodrum'da yerini aldı.
Erzurumajans-Erzurum’un vazgeçilmez tatlısı 'kadayıf dolması' Türkiye'nin en  turistik ilçesi Bodrum'da da yerini aldı.  Bodrum'da yarım asırdır hizmet veren ve işletmeciliğini Erzurumlu Çetin Gültekin'in yaptığı Nazik Ana Restoran, ev ve yöresel yemekleriyle büyük ilgi çekiyor.

Erzurum'un vaz geçilmez tatlarından biri olan 'Kadayıf Dolması' artık Bodrum'da yerili ve yabancı turistlerin de damak tadı olacak. Erzurum’a has olarak üretilen ve günde binlerce kişi tarafındab tüketilen geleneksel kadayıf dolması tatlısının satışı  Bodrum'da da başladı. 

Erzurum'un geleneksel tatlısı kadayıf dolmasını  Bodrum'a taşıyan Nazik Ana Restoran'ın  menüsünde yer alan kadayıf dolması daha ilk gününde  büyük ilgi gördü. Yarım asırdır Bodrum'da faaliyet gösteren Nazik Ana Restoran tarafından 'lezzet avcılarına' sunulan 'Erzurum Kadayıf Dolması'nı müşterileriyle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirten işletmeci Çetin Gültekin, "Memleketimizin lezzetlerini birer birer Bodrum'a taşıyacağız" dedi.

Kadayıf dolmasının yapımındaki incelikleri de anlatan Nazik Ana Restoran'ın işletmecisi Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadayıfı tel tel açarak içine bol miktarda cevizi koyduktan sonra yumuşak bir şekilde sarıyoruz. Sardığımız kadayıfları bir gün beklemeye alıyoruz. Çünkü dinlenip kalıp halini alması gerekiyor. Ardından sardığımız kadayıf dolmalarını çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra kızartmak için yağın içine atıyoruz. Kızaran kadayıf dolmalarının şerbetini verdikten sonra servis edilmeye hazır hale getiriyoruz.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.