Siyaset Haber Girişi : 07 Mayıs 2020 23:15

Erzurum'un vekili hiç bir toplantıya davet edilmedi

Erzurum'un vekili hiç bir toplantıya davet edilmedi
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Cinisli, Pandemi günlerinde video konferans sistemiyle düzenlenen ‘sektörel değerlendirme’ toplantılarından hiç birine davet edilmedi. Cinisli, “Bu bana değil Erzurum’a yapılan saygısızlıktır. Çiğ hesap peşindeler” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Korona Virüse karşı önlemlerin başladığı günden bu yana video konferans sistemiyle yapılan ve kentteki son durumun görüşüldüğü ‘sektörel değerlendirme’ toplantılarına İYİ Partili Milletvekili Naci Cinisli’nin davet edilmediği ortaya çıktı.

Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı toplantının ardından tweet atan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, “Sn. Valimizin, Bakanların, AKP MV’lerinin, Belediye Bşk’nın, rektörlerin, sektör temsilcilerinin katılımlarıyla şehrimizin sorunlarının tartışıldığı sektörel toplantılara İYİ Parti Erzurum Milletvekili olarak davet edilmemem bana değil Erzurum ‘a yapılan saygısızlıktır” diyerek tepki gösterdi. Cinisli ayrıca Bakan Mustafa Varank’ı da paylaşımına etiketledi. 



“KENDİLERİ ÇALIP, KENDİLERİ OYNUYOR”

Şimdiye kadar Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıların hiç birine davet edilmediğini belirten Milletvekili Cinisli, “AK Partili Milletvekilleri kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Toplantı organize ediyorlar, şehrin vekilini davet etmiyorlar. Çünkü çiğ hesaplar peşindeler. Toplantılarda katılımcılar neden olmadığımı soruyorlar, cevap veremiyorlar. Bu kadar rahatsız olmalarına gerek yok. Sonuçta bu toplantılarda şov ya da particilik yapacak değiliz. Böylesi önemli bir süreçte kentin sorunlarıyla ilgili görüş ve düşüncelerimizi paylaşmaktan mı rahatsız olacaklar?” diye konuştu. 

“SİYASETÇİLERİMİZ KARİYER YAPIYOR, ŞEHİR ÖYLECE KALIYOR”

Milletvekili seçildiği dönemde Erzurum’da bir kent kurulu kurulmasını önerdiğini anımsatan İYİ Partili Cinisli, şöyle devam etti. “Arşivlere girin bakın, kuralım bir şehir kurulu, her kesimden temsilci olsun, bu kurul Milletvekillerine görev, görevler versin demiştim. Çıkarırız rozetlerimizi şehir için mücadele ederiz, bir bir sorunlarımızı çözeriz diye teklifte bulunmuştum. Tabi kimse oralı olmadı. Çünkü AK Partili vekiller kendi kariyerlerinin peşinde. Düşünün bu kadar sene vekillik yapacaksınız, tarihin en uzun bakanlık dönemini geçireceksiniz, kariyer yapacaksınız fakat şehir geri gidecek. Böyle ters orantı olabilir mi? Dediğim gibi siyasetçilerimiz kariyer yapıyor, şehrimizi öylece ortada kalıyor.” 

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Öte yandan son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen ve İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli’nin davet edilmediği ‘sektörel değerlendirme’ toplantısına şu isimler katıldı. Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti il Başkanı Mehmet Emin Öz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, DAP Başkanı Adnan Demir,  KUDAKA Genel Sekreteri Osman Demirdöğen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Murat Urkuç. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zeynel Abidin AĞ 01 Ocak 1970 02:00

    Mustafa bey, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli 35.803 Erzurum'lunun hür iradesi ve oyu ile vekil olmuştur. Bu toplantılara çağırmama saygısızlığı Erzurum'a yapılmıştır. Kabullensenizde, kabullenmesenizde Naci bey Erzurum Milletvekilidir. Ve siz ancak iftira atarsınız, çamur at, izi kalsın, becerdiğiniz tek şey bu.

  • Mustafa 01 Ocak 1970 02:00

    Yanıi davet edilse ne yapacak elestirmekten başka merak ettim.erzurum şehir hastanesini karalamak için elinden geleni yapmadimi iyi.medyayiyi takıp ediyorum vallahi billahi iyi partili bir vekilde bu pandemi sürecinde hükümet başarılı diyemiyor.safrcd karalama kampanyalarına destek veriyorlar chp ne diyorsa onlarda bire on katıp milleti yaniltiyorlar